Nepolitikin Zabavnik

IZ GARAŽE

TMINA Records ponosno predstavlja: ARMAGEDDON “Master Of Peace” CD izdanje 31.10.2021. za Halloween

TMINA Records ponosno predstavlja:

ARMAGEDDON “Master Of Peace”

CD izdanje 31.10.2021. za Halloween

Po višegodišnjoj tradiciji, za “Noć veštica”, 31. Oktobra, ARMAGEDDON objavljuje novo muzičko izdanje. Ovog puta u  pitanju je CD “Master Of Paece”. Prošle godine, objavljeno je 6 pesama na ploči (vinilu), za izdavačku kuću Soul Peddler iz Nemačke. Na zahtev mnogih fanova koji nemaju gramofon, domaći underground izdavač, Tmina Records, objavljuje 1000 kompakt diskova, proširenog izdanja ovog albuma. Pored već poznatih pesama sa ploče, dodate su 4 bonus pesme, tako da CD ima 10 numera i traje oko sat vremema.

Bonus pesme su “Sky Painter”, “Druid” i “Spirit Of Annabel Lee”. Muziku i tekst pisao je Đorđe Letić, a vokalni solista bio je poznati novosadski pevač Zoran Šandorov. Pesma “Sky Painter” snimana je u dve verzije. Prvu je pevao Zoran Šandorov, a kao specijalna gošća u drugoj verziji, pojavljuje se Dejana Betsa Garčević, pevačica grupe Claymorean iz Lazarevca. 

Sledeća bonus numera je “Druid”, koji takođe postoji u dve verzije. Na CD-u je objavljeno samo “tvrđe” izdanje ove pesme, dok je ono “mekše” predstavljeno na You Tube-u, kao lyric spot. 

Kompozicija “Spirit Of Annabel Lee” je akustični i narativni uvod u pesmu “Annabel Lee”, po tekstu E. A. Po-a (1809.-1849.). Zajedno, čine celinu u trajanju od 11 minuta i predstavljaju najkompleksnije ostvarenje na ovom albumu. Po mnogima, ovo je “najsimfoničnija” kompozicija u celom opusu ARMAGEDDON-a. Inače, ovo je treća Po-ova poema, za koju je Đorđe Letić pisao muziku. Još 2012. snimljena je himnična koračnica “Eldorado”, (jedan od hitova ARMAGEDDON-a), a zatim je stigla brza i mračna “City in the Sea”.   

Od ostalih učesnika treba pomenuti Miloša Krsmanovića, glavni vokal u tri pesme (“Kill the Leader”, “Just One bullet” i “Vampire Queen”). Zoran Šandorov otpevao je: “Demon Hunter”, “Freedom Call”, “Annabel Lee”, “Druid” i “Sky Painter”. Kao horski vokali, učestvovali su: Vesna Varagić – sopran, Vanda Marijanski – mecosopran, Marko Skendžić – tenor, Željko Andrić – bas bariton i Vladimir Zorijan – bas. Specijalni screaming vokal u pesmi “Demon Hunter”, bio je Miodrag Fodora. Od gostujućih gitarista pojavili su se Saša Friš (Pero Deformero, BES), Vladimir Garčević (Claymorean) i Raša Miljić (Thundersteel). 

Višegodišnji muzičari ARMAGEDDON-a i dalje su: Đorđe Letić – gitara, klavijature, prateći vokali, Milan Malivuk – gitara, Nebojša Bjeletić “Ćebe” – bass gitara, Dejan Ćetković “Đubre” – bubnjevi.  Podršku “iz senke” i korisne studijske savete u vezi bubnjeva, davali su Predrag Drobnjak “Boldi” i Mića Ilin (koji se pojavljuje u novom spotu “Druid – heavy version”). Upravo, zahvaljujući Mići Ilinu, još davne 1995. upoznali su se Đorđe Letić i gitarista Stevan Bukvić, koji su tri godine kasnije, postali jedni od osnivača legendarnog benda Tornado.  

Bonus materijal je sniman u muzičkom studiju “Alfa” iz Novog Sada tokom 2021. godine, uz Vladimira Perovića, kao izvršnog producenta.

Za artwork je, kao i uvek, bio zadužen Čaba Nemet. Inače, zanimljivost za kolekcionare je da postoje dva tiraža albuma. Jedan, limitirani, od samo 100 diskova, koji ima digitalno štampan booklet i poklon nalepnicu sa artworkom albuma. Drugi, veći tiraž od 900 diskova, urađen je u standardnoj ofset štampi.

U promotivnom spotu “Druid – heavy version”, pojavljuje se i Mršavi Zlaja, višedecenijska maskota ARMAGEDDON-a, kostur prirodne veličine u odeždi Smrti. Mršavi Zlaja prvi put je “glumio” u spotu “Demons Advice” još 1993., a pojavljuje se i na live nastupu sa Exita 2015.     

CD može da se nabavi preko oficijalnog sajta benda www.armageddon.rs 

ili preko facebook stranice https://www.facebook.com/armageddon.rs      

Kao i preko Tmina Records: http://www.gromrecords.net/tmina.html

(Visited 91 times, 1 visits today)

Leave a Reply

%d bloggers like this: