Nepolitikin Zabavnik

IZ GARAŽE

Underground na humanom zadatku (“Lazarath” donirao novac Dečjem selu)

Ne znam da li ste primetili vest da je novosadski bend Lazarath donirao novac Dečjem selu ” Dr Milorad Pavlović” u Sremskoj Kamenici, koji je prikupio na turneji po Evropi, na tzv. “Solidarity Tour” ili vam je, hm, tako nešto promaklo, jer su Lazarath deo undergrounda, a ne estrade, ali smo zato rešili da ispravimo nepravdu i tako nešto objavimo na Dotkom-u.

Lazarath-donacija

Naime, na “Solidarity Tour” Lazarath je prešao više od 4000 kilometara i svirao deset koncerata. U deset dana krajem marta i početkom aprila novosadski thrash / HC bend svirao je u Austriji, Mađarskoj, Češkoj i Nemačkoj i svako veče su nastupali u drugom gradu.

Na povratku sa turneje novac koji su prikupili tim svirkama poklonili su Dečjem selu u Sremskoj Kamenici. Nas iz Dotkoma je to podstaklo da zamolimo članove bende za kratku izjavu. Prenosimo je u celini :

  • Momci, povodom vašeg humanog gesta i doniranja Dečjem selu da li bi bili voljni da nam date kratku izjavu za DOTKOM ?

 – Naravno.

Lazarath-live-3

  • Kako vam je ideja pala na pamet ?

 – Nismo mi izmislili toplu vodu. Benefit akcije i underground HC su oduvek išle zajedno i u paketu, bar po našim shvatanjima. Nije ovo naša prva akcija takve vrste  . Mi smo odsvirali brdo benefit svirki, što za određene organizacije, kolektive što i za obolele ljude kojima je za lečenje trebala finansijska pomoć.

Lazarath - live

  • – Koliko koncerata ste odsvirali u toj akciji ?

Odsvirano je 10 koncerata . Na našem tour plakatu možete videti gde smo sve svirali.

Lazarath-tour

  • Da li biste podržali ideju o nekom zajedničkom humanitarnom koncertu u organizaciji, možda baš DOTKOMa ?
– Podržali bismo bilo kakvu ideju o humanitarnom koncertu, ali kod nas je problem što ne živimo svi u Novom Sadu i u Srbiji uopšte, tako da je bend aktivan par puta godišnje kad se skupimo. U svakom slučaju nam javite kad budete nešto organizovali, što je ranije moguće.
 
Lazarath-live-2
(Visited 61 times, 1 visits today)

Leave a Reply

%d