Nepolitikin Zabavnik

IZ GARAŽE

Velibor Nikolić (BRIGAND) izdao treći solo album “Lo-FI ispovesti” !

Pančevački alternativni muzičar i frontmen sastava Brigand, Velibor Nikolić, objavio je svoj treći solo album naziva “Lo-fi Ispovesti”, kao zajedničko izdanje francuskog labela Bitume i srpskog Microphonia Records.

foto : Angelina Kačunković

U potpunosti sniman u kućnim uslovima, kuriozitet u skladu sa nazivom izdanja je da je 20% albuma snimano mobilnim telefonom. Senzibilitetom, izdanje predstavlja blagi zaokret od ranijih radova, i mešavina je horor-roka, shoegaze-a, alternativnog roka i dementiacore-a, uz prepoznatljive phihološko-sociopatološke teme. Nikolić je sam snimao i producirao album, a za mastering se pobrinuo Stefan Gaćeša. Takođe, urađen je i spot za singl “Gradske Mašine”, u režiji Nikolića. Album je dostupan za kupovinu na Bandcamp stranici Microphonia Records, nalazi se na striming platformama, a može se naručiti i u hard-case izdanju.

“Zamislite da se nalazite u strogom centru velikog grada, i da svakom sledećom pesmom postepeno izlazite iz civilizacije, da biste se na kraju našli u najugšćoj mogućoj šumi i onesvestili sa neizvesnim ishodom. To su Lo-fi Ispovesti.”

 Spisak pesama:

  1. Gradske Mašine
  2. Novogovor
  3. Kraljica Žetve
  4. Bromazepam I VIno
  5. Intermezzo (RTB 2, 1989)
  6. Glava Vampira
  7. Izmaglica
  8. Put
  9. Đavolje Trube

 

Gradske Mašine spot:

 

Bandcamp:

https://velibornikoli.bandcamp.com/album/lo-fi-ispovesti?label=241086514&tab=music

(Visited 82 times, 1 visits today)

Leave a Reply

%d bloggers like this: