Nepolitikin Zabavnik

IZ GARAŽE

VELIKI BRAT objavio “Digitalno robovlasništvo” za “RNR records”

Iz Novog Sada dolazi sastav Veliki Brat, od ranije poznat pod imenom Deecin Ye Mc. Grupu predvodi pevač, gitarista i glavni autor Goran Kovačević, koji zajedno sa Miroslavom Maletićem –„Kićom“ čini okosnicu, a u postavi su još prekaljeni gradski muzičari sa ogromnim prethodnim iskustvom i radom na „terenu“. Prvi autorski CD “Kasni radovi” je izašao krajem Avgusta 2014-te i na njemu se nalazi osam pesama. Album je urađen u rock maniru sa primesama funk-a i punk-a a tekstovi su angažovani sa primesom humora.

Album „Digitalno robovlasništvo“ u izdanju “RnR Records” sa osam pesama na relevantan način predstavlja autorsko svedočanstvo Gorana Kovačevica i benda. Pomenuti Kovačević je zaslužan za tekstualnu postavku, koja je okrenuta sveopštim aktuelnim temama i događajima, junacima i ličnostima iz ovdašnjeg i inostranog celebrity jet seta. Tekstovi imaju ironijski i parodijski odmak, dok je samo muziciranje okrenuto ka varijantama alter rocka i rocka, sa snažnim 70’s i 80’s pečatom.

R.br. Ime kompozicije Trajanje    
1. Evropski zid 3:00    
2. Afrička šljiva 3:05    
3. Kontroverzni biznismen 3:06    
4. Saša zna kada je dosta 3:17    
5. Komunalni policajac 2:49    
6. Metalski radnik 3:30    
7. Radost Evrope 3:49    
8. Zamalo ljubavna pesma 4:46    

 

Muziku su radili Miroslav Maletić – Kića i Goran Kovačević, za tekstove je bio zadužen Goran Kovačević, aranžmane su radili Miroslav Maletić – Kića  i Goran Kovačević, a produkciju Miroslav Maletić – Kića. Album je snimam u studiju “Do, re, miPeđe Pejića u Novom Sadu, snimatelj je bio Anđelko Banić – Anđus, a remiks je radio Dejan Vučković. Pesmu „Zamalo ljubavna pesma“ zajedno sa Goranom Kovačevićem otpevao je legendarni novosađanim Bogoljub Čombe Banjac (Amajlija).

Facebook stranica:

https://www.facebook.com/pages/category/Musician-Band/Veliki-Brat-ex-Deccin-Ye-Mc-533602046686341/

 

 

(Visited 54 times, 1 visits today)

Leave a Reply

%d bloggers like this: