Nepolitikin Zabavnik

IZ GARAŽE

Yeltsin’s Atomic Orchestra izdao debi album “The Fear Of The Sharks”

Yeltsin’s Atomic Orchestra (YAO) je muzička papazjanija utemeljena na surf podlozi, sa dodatkom synth zvukova, glam rock/metal momenata i prilično umuljana u pank senzibilitet. Nastali su u Novom Sadu 2014. godine kao ko zna koji sajd projekat dela Tethyal ekipe (Alen Habek, Nenad Jovanović, Nemanja Radovanović), potpomognuti bizarnim idejama i sintovima Đorđa Zlorđa Golubovića. „The Fear Of The Sharks“ je njihov prvi snimljeni materijal, možete ga preuzeti po ceni od nula maraka sa njihove bandcamp stranice, a ukoliko želite da im donirate neku crkavicu – neće se buniti. Kako za njega skromno vele – sounds like shit, ali bolje i ne zaslužuju. Stvari su snimljene u naletu ludila delom u Brutal studiju (Novi Sad), delom na gajbi uz litre kafe i tone lošeg humora.

Kroz zvučnu sliku i utisak koji ostavljaju projektuju sulude ideje i spajaju naizgled nespojive komponente, inspirisani stripovima, video igrama, treš filmovima. Muzika (nazovimo to tako) koju tandrljaju nastaje iz džema i uglavnom takva ostaje u finalnom obliku, bez ušminkavanja i vidne dorade. Postavu čine: Alen Habek (gitara), Nenad Jovanović (bas gitara), Đorđe Golubović (keytar i sintovi) i Nemanja Radovanović (bubnjevi)

Facebook: https://www.facebook.com/yaorchestra

Bandcamp: https://yaorchestra.bandcamp.com

Pošto YAO nisu izdali spot (još uvek) evo malo “žive” atmosfere sa njihovog nastupa čisto da vidite o čemu se tu radi, ako do sada niste shvatili…

(Visited 35 times, 1 visits today)

Leave a Reply

%d bloggers like this: