Nepolitikin Zabavnik

IZ GARAŽE

ŽEN zaokružile godinu singlom “Krizantema”

Zagrebački indie-post-rock trio ŽEN nam za kraj godine poklanja pjesmu Krizantema, drugi singl i videospot sa nadolazećeg, četvrtog studijskog albuma, koji je najavljen za proljeće 2022. godine.

Krizantema – Bandcamp: https://moonleerecords.bandcamp.com/track/krizantema

Krizantema – stream (od 24.12. nadalje): https://orcd.co/krizantema

kliknite na fotografije da biste ih uvećali

Pjesma Krizantema je inspirirana svime što se odvija u ciklusima. Priča o krugu života, te stalnom kretanju i transformaciji energije. Ništa ne nestaje, samo mjenja svoju formu. To je bila i polazna točka za videospot, koji potpisuje kreativni tandem Marina Uzelac i Nevena Stanić, koje su zajedno uradile i brojne spotove bendova sa naše scene poput Koala Voice, Ti, Nežni Dalibor, Seine i Ana & The Changes.

Marina Uzelac je o spotu za pjesmu Krizantema izjavila: »Spot je urađen u tehnici koja je najbliža nečemu što se naziva ‘Liquid Light Show’ a koja podrazumijeva slojeve vode, boja, tuša, ulja itd. koji se pomiču preko grafoskopa i prave različite oblike. Isprva smo imale ideju da kombiniramo više tehnika jer smo se bojale da će biti dosadno samo to gledati pet minuta, ali kako smo napredovale kroz eksperimentiranje, a ja paralelno montirala materijal, shvatile smo da se ova tehnika potpuno uklapa u zvuk benda i da možemo prenijeti osjećaj i dinamiku pjesme koristeći isključivo grafoskop.«

Pjesma je snimljena u Tralala studiju kojeg je pokrenuo sam bend ŽEN. Miks je radio Saša Rajković – Zarkoff s kojim bend surađuje već niz godina, posebno od albuma ‘Sunčani ljudi’ pa na ovamo, dok mastering potpisuje nizozemski producent Martijn Tyrell koji je na elektro sceni poznatiji kao Alden Tyrell.

 

ŽEN linkovi:
Website: xzen.band
Bandcamp: https://xzen.bandcamp.com/ 

Facebook: https://www.facebook.com/xzenxzen  

Instagram:  https://www.instagram.com/xzenxzen/

YouTube: https://www.youtube.com/user/zivzarzur/

 

fotografije : Marina Uzelac

(Visited 86 times, 1 visits today)

Leave a Reply

%d