Nepolitikin Zabavnik

MOVIZZZ

НОВИ ПОДУХВАТ ОРЕОЛ ТИМА : ФИЛМ “ИСКУШЕНИЈЕ”

 „ОРЕОЛ ТИМ“, непрофитно и независно удружење из Новог Сада, свој рад je посветило култури и свету филма.

Након великог интернационалног пројекта, тј. дугометражног филма под називом „Иза ничег 2“, рађеног без буџета са 90 учесника из Србије, Румуније и Тајланда, започет је нови пројекат под називом „Искушеније“. У питању је мини-серијал са временом збивања у 2. веку, али у некој другој димензији пуној мистике. Доживљај времена у који је смештена радња биће употпуњен амбијентом, начином облачења и живљења карактеристичним управо за то доба.

Наш саговорник је Гвозден Босић, председник удружења „Ореол Тим“.

-Гвоздене, с обзиром да је прошли филм по жанру криминалистички, мало је изненађење Ваш нови пројекат.

-Жеља нам је да се опробамо у разним жанровима. Филм „Иза ничег 2“ је имао васпитни циљ — да се младима укаже на реалност криминала и праве последице таквог начина живота, а ово што сада снимамо је нешто сасвим друго.

„Искушеније“ је мини-серијал од 4 епизоде. Због своје  специфичности и посебних услова реализације, то је пројекат који је припреман скоро 2 године. Велики је изазов, али је екипа одлично мотивисана и максимално посвећена, те се надамо успеху и напредовању барем за један степеник.

-Да ли се и сада потписујете као режисер и сценариста?

-Да, режија је моја велика љубав, а снима се по причи коју чувам у глави већ дужи низ година. Време је да се реализује.

-У филму „Иза ничег 2“ Ви сте и главни глумац. Да ли је то и овде случај?

-Почетком године смо одрадили уводно снимање новог филма „Слуга светлости“, који је по жанру хорор и он је у процесу монтаже, где ,такође, тумачим главну улогу. Тада  сам увидео колико је стварно тешко истовремено глумити и режирати, те сам се у серији „Искушеније“ посветио само режији. Ако прва епизода заживи, могуће је да се појавим у епизодној улози у неком од делова поменуте серије.

 -Да ли сте се ослонили на глумце који су глумили у филму „Иза ничег 2“?

-Нова лица су у питању. Главне улоге тумаче: Алекса Црквењаков, Марко Бокшић, Немања Ступар и Маријана Лазић. План је да се у следећој епизоди прикључе људи са прошлог пројекта.

-Што се тиче монтаже и комплетне пост-продукције, сарадник на прошлом пројекту је био студио „Складка“. Хоћете ли наставити сарадњу?

-Студио „Складка“ нас је „купио“ професионализмом и залагањем, а њихов директор Игор Стевић се појавио кад је било најтеже, тако да се надамо дугорочној сарадњи. Добра вест је да се нашем тиму придружио и Филип Илић, који поседује квалитетну опрему за снимање. Сада наступамо са две камере и једним дроном, што је велики напредак.

-За крај нам реците о чему говори мини-серијал „Искушеније“ и да ли и овога пута снимате без буџета, с обзиром да овакви пројекти углавном захтевају озбиљан буџет?

-Синопсис серијала је следећи — у неко старо време, у другој димензији, где владају другачија правила, трговачка колона је пресретнута од стране суровог племена. У том стравичном нападу преживела су само двојица ратника којима је, као плаћеницима, дужност била да заштите трговачки товар. Нису успели у својој мисији и, приморани на повлачење, зашли су дубоко у шуму, не знајући где се налазе, нити којим путем да крену, али увиђају да нису сами. Да ли започиње њихова нова мисија?

Потребно је израдити доста костима и реквизита,што захтева финансијску подршку. Из тог разлога обавештавамо оне који желе да нам помогну у реализацији да то могу учинити кроз донације, уплатом на следећи начин:

Сврха уплате: Донација за реализацију пројекта „Искушеније“;

Прималац: Удружење „Ореол Тим“ Нови Сад, Доситејева 14,

21000 Нови Сад;

Број рачуна: 160-6000000056120-81

Тизер као најаву за овај пројекат можете погледати путем следећег линка: https://www.youtube.com/watch?v=ggJHbElB-sQ

Контакт мејл: oreolteamfilm@gmail.com

     Прву епизоду серијала смо снимали током пролећа и коначно је спремна за публику и то 08.12.2021. године у Новом Саду у амфитеатру „Спенса“. Биће две пројекције, једна у 18ч, а друга у 19ч. Улаз слободан.

     Друга епизоду смо снимали до пре месец дана и њена премијера се очекује до пролећа наредне године.

     Какви су ваши утисци сада када је оно снимљено и измонтирано?

      Мислим да смо напредовали у сваком смислу те речи. Пуно труда и енергије је уложено у ово и надам се да ћемо сви који смо учествовали у настајању „Искушенија“ на крају бити поносни.

     Ипак, највише нам је стало до мишљења публике, те нестрпљиво чекамо критике.

     Желимо Вам успешну премијеру!

      Хвала пуно!

(Visited 185 times, 1 visits today)

Leave a Reply

%d bloggers like this: