Nepolitikin Zabavnik

MOVIZZZ

“De Palma” – priča o čoveku koji je obeležio našu mladost

 

1000dep

Jesen stiže, vreme je za raspisati se o kvalitetnim nam uratcima. Za početak – pravi spektakl,ultimativna filmska ektstavaganca! Moja, kako sam to napomenuo u više navrata (i time dosadio i bogu i narodu) omiljena producentska kuća “A24” počastila nas je ovih dana dokumentarcem o jednom od najvažnijih filmskih stvaralaca Novog Holivuda (pa i šire). Reč je o dokumentarcu “De Palma” koji nam savršeno oslikava lik & delo jednog od najznačajnijih sineasta štono ih filmska umetnost iznedri.

Malo je njih koji nisu čuli za Brajana De Palmu, čoveka čija se karijera proteže preko 5 decenija, čoveka koji nam je,izmedju ostalog, podario takve klasike kao što su “Keri” (1976),“Obučena da ubije” (1980), “Blow Out” (1981),”Scarface” (1984)”The Untouchables” (1987) ,”Žrtve rata (1989),”Carlito’s Way” (1993),”Mission:Impossible” (1996)”Snake Eyes” (1997),”Black Dahlia” (2006) i da ne nabrajam dalje,svako njegovo (remek) delo je podrobno opisano & pojašnjeno u ostvarenju koje se već sad slobodno može svrstati u jedno od najvažnijih izdanja tekuće nam godine.

Sve u svemu, film koji svaki ozbiljan filmofil naprosto mora pogledati jer em što je u pitanju ultimativna filmska lektira –  em što bi bio vrhunski blam propustititi takvo krucijalno delo iz istorije filmske umetnosti em što je to…

Brajan De Palma,bre!!! 😉

 

P.S.  Šalu na stranu, dokumentarac je naprosto fantastičan i spada u najbolje ikada snimljene (o nekom značajnom autoru). Moja duboka preporuka !!!

 

Dejan Josić

(Visited 30 times, 1 visits today)

Leave a Reply

%d bloggers like this: