Nepolitikin Zabavnik

MOVIZZZ

Divlje priče

Relatos salvajes Movie Poster

Divlje priče – film koji vas ostavlja bez daha, otvorenih usta, iskolačenih očiju…

Ja , i skreno, nisam bolji film gledao, pa ne znam, desetak godina, od “Dežurnih krivaca” i “K-paxa” (Sasvim slučajno u oba glumi moj omiljeni glumac Kevin Spejsi) .Toliko sam pod utiskom da sam morao da podelim ovo oduševljenje sa nekim pa makar i na blogu.

Ovo nije Holivud, nije blokbaster. Ovo je argentinsko-španska koprodukcija sastavljena od šest priča čija je zajednička emocija – osveta ili donekle bes, nekontrolisani bes, tako svojstven modernom čoveku.Koliko puta ste u sebi maštali da odreagujete na nepravdu burno, eksplozivno, ne mareći za dalje posledice samo da bi u sebi zadovoljili tu buru koja vas odavno zapljuskuje i da viknete onako pred svima, ne mareći ko je pore vas i oko vas ” Ma,dosta ! Dosta je bilo ! Ne mogu više ! ” i puknete sveteći se svima koji su vas ikada povredili, uvredili, omalovažili…

E, u ovom filmu ljudi upravo to rade, puknu u trenutku kad ne mogu više , kad se čaša prepuni, kad nisu u stanju da više podnesu nepravdu i šikaniranje. Šest ili bolje reći pet priča + maestralni uvod , sve bolja od bolje, prikucaće vas za bioskopsku stolicu (mada sumnjam da u našim bioskopima ima mesta za ovakve filmove, samo “mamipare” poput “Spajdermena, Supermena, Ajronmena i ostalih menova” ili kauč ili fotelju cirka dva sata koliko film traje. Ni u jednom trenutku nema praznog hoda, ni jednog trenutka vam neće biti dosadno, jer ovo je remek delo filmske umetnosti koje bi svako ko voli istu trebao da pogleda. Neću da vam kažem ni detalj priče, jer se bojim da vam imalo pokvarim pun doživljaj. Da vam govorim imena glumaca, nema smisla, jer sumnjam da ste čuli (izvinjavam se unapred onima koji prilikom gledanja filma prepoznaju nekog) osim jednog, a taj se zove Ricardo Darin ( i ja ga iz milošte zovem “argentinski Bata Živojinović” jer je glumio u mnoštvu argentinskih a i španskih filmova) i čovek je jednostavno car .Dosad sam gledao bar deset filmova sa njim u glavnoj ulozi i svi osim jednog su mi se jako dopali. Da vam pomognem, verovatno ste gledali Oskarom nagrađeni ” Tajna je u njenim očima” gde je glumio glavnog inspektora.

Dakle, možda će me neki psovati posle odgledanog filma ,jer , eto, prosto , ukusi nisu isti, ali sam siguran da će takvih biti jako malo.

Kako da dođete do ovog filma ? Pa,majku mu, živite u zemlji Srbiji, a Rusi su nam “braća” , bar tako se kune većina ovog naroda pa se snađite. Ako ipak ne možete da dođete do njega, javite se već nekako pa će vam ekipa Dotkoma pomoći.

E, da , nešto sam zaboravio. Za kraj jedna pikanterija – producent ovog filma je PEDRO ALMODOVAR. Dovoljno ?

(Visited 55 times, 1 visits today)

Leave a Reply

%d bloggers like this: