Nepolitikin Zabavnik

MOVIZZZ

KADA ANNIE ZGRABI KAŠIKU ZA SLADOLED ! (Počela druga sezona “CASTLE ROCK-a” !)

piše : Clementine Kryczinski

Nezahvalno je preporučivati filmove i serije, pa sve ređe to činim, jer pojedinci pomisle da su u nekakvoj grupi, pa bi oni da menjaju ono sto je napisano u postu, da se prepiru i sl. a to ne nikako ne volim.
A imala bih da preporučim mnogo toga…
Zato, punog srca, ostavljam vam ovde par crtica o izuzetnoj seriji ‘Castle Rock‘ čija je druga sezona krenula 23.10., a prva se prikazivala prošle godine, u julu.


Utisci o prošloj sezoni su takvi da je dovoljno reći da sam jedva čekala da krene nastavak, naivno misleći, guskica, da će biti opet o istim likovima.
Ekipa prve sezone bila je odlična. Gradić pun klimavih porodičnih odnosa, ubistava i misterije – Castle Rock, Maine, uznemirili su Sissy Spacek i Bill Skarsgard.
Tokom gledanja serije imali smo prilike sresti i neke likove koji su se, veštom imaginacijom režisera, iz knjiga Stephena Kinga preselili u domove ovog demonskog grada, u kom svi imaju neki greh ili će ga tek steći.
Na lepoti komplikovane priče radili su i King i veliki J.J. Abrams.
I, onda je stigla druga sezona. Saznala sam za to u mesindžeru, od prijatelja.
Zelela sam da se priča o zatvoreniku iz Šošenka rasiri, da se zamrsi jos više, uz jezivog Billa Skarsgarda, ali to se nije desilo. Sa prvim kadrovima shvatila sam da je počelo nešto sasvim drugačije.


Za mene je to bio blagi šok, zatim neverica i euforija, čim sam shvatila kuda vodi priča.
A trebalo je tako malo – samo mindjuše na kojima je prasence…I još poneka praseća njuska, onako, kao detalj, na glavnoj junakinji, koja beži iz grada u grad, menjajući tablice na automobilu brzo, kao i svoj identitet, progonjena prošlošću i lošim odlukama. Ta mlada medicinska sestra koja se povlači po bolnicama, ne bi li svoje strašne vizije držala pod kontrolom kradući lekove, očajna jer svoju ćerku, po svaku cenu, mora sačuvati od sve jačih napada ludila, je niko drugi do – Annie Wilkes


I, eto ljubavi na prvi pogled !
Uspela sam da pogledam prve četiri epizode. To je čisto savršenstvo, ako uzmemo u obzir da glavnu ulogu, uz neverovatno talentovanu Lizzy Caplan, igra i Tim Robbins.
King i J.J. su maestralno odradili posao, mešajući vremena i likove iz moćnog Kingovog multi-verzuma.
Ja nemam reči da opisem koliko sam uživala u bravurama ekscentrične, mentalno raspojasane Annie.
Iz epizode u epizodu, pronalazim ponešto, makar i gotovo neprimetno, iz raznih Kingovih knjiga, poput It, Salem’s Lot, Shawshank Redemption, Dreamcatcher, Night Shift, The Green Mile, i naravno – veličanstvene Misery. Zato je gledanje ove serije još interesantnije.
Pogledajte je, ako ste Kingov fan, a i ako niste, pogledajte je, jer će vam biti lepo i bićete zadovoljni pametno utrošenim vremenom.
Sto se mene tiče, sporedna priča je manje bitna.
Da su napravili seriju samo o Annie, mislim da bi bilo još i bolje.
Čista desetka od mene. I +, naravno.

P.S.

Serija obiluje referencama zbog kojih ce vam neke stvari biti poznate. To i jeste fora i to odlična. I, zapamtite – detalji, detalji, detalji…
Djavo se krije u detaljima…

Annnniiiiie, aaaaaaahhhhhhhh…
Kako slatko🌷

(Visited 92 times, 1 visits today)

Leave a Reply

%d bloggers like this: