Nepolitikin Zabavnik

MOVIZZZ

Na šta ste sve spremni da biste preživeli ? (preporuka za odličnu seriju “8 tage”)

Asteroid prečnika 60 kilometara juri prema planeti Zemlji. Udariće negde posred Centralne Evrope. Šanse za opstanak ako se ne sklonite u neko od podzemnih skloništa ( koja su naravno, rezervisana za najbogatije i najuticajnije građane) su ravne nuli. Ostalo je još samo 8 dana da date sve od sebe da zaštitite svoje najmilije. Upotrebićete apsolutno sve što je potrebno da preživite. Čak i ono što vam nikad ne bi palo na pamet…

…To je otprilike, scenario nemačke serije produkcijske kuće “SKY Germany”, “8 tage” (8 dana), naravno iz 8 epizoda (svaka epizoda opisuje jedan preostali dan). U fokusu je jedna, pa skoro prosečna nemačka porodica, ipak malo boljih primanja, mama doktorka, otac fizičar-naučnik, ćerka tinejdžerka i klinac od desetak godina. Paleta živopisnih likova koji ih okružuju olakšavaju ili otežavaju njihovu borbu za opstanak. Sve najbolje, ali i najgore iz njih samih izvući će taj asteroid, koji sa sobom nosi taj smak sveta, taj biblijski simbol Armagedona. Preplitanje raznih sudbina učiniće vam priču još zanimljivijom, a možda važna trivija za neke je da jednog od glavnih likova u “8 tage”  glumi lik koji je odlično izneo lik sveštenika u takođe sjajnoj nemačkoj seriji “Dark”.

Da ne bih bespotrebno spojlovao, ovde ću završiti ovu kratku, ali iskrenu preporuku. Pogledajte ovu seriju. Zaista zaslužuje vašu pažnju, pogotovo ako imate dilema oko toga šta ljudska vrsta može biti…i postati.   

(Visited 40 times, 1 visits today)

2 Comments

  1. hvala na preporuci, odmah sedoh da skinem…

Leave a Reply

%d bloggers like this: