Nepolitikin Zabavnik

MOVIZZZ

Nebeska tema

O filmu

Pridružite nam se – podržite film Nebeska tema na platformi Indiegogo!
„Plamene zore… bude me iz sna…“
Prvi taktovi „Maljčika“ dižu na ples ljude svih generacija na svim meridijanima i paralelama. Osamdesete – neverovatno uzbudljive godine kada se usred socijalističke Jugoslavije, naizgled niotkud, stvorila muzička i umetnička scena koja je bila na talasnoj dužini Pariza, Londona i New Yorka. Okosnica te scene bio je Novi talas, usred Novog talasa beogradski bend „Idoli“…
Jedan od Idola, Vlada Divljan, bio je i autor i muzičar i pevač i slamatelj srca tolikih mladih djevojaka koje su hrlile na koncerte u Beogradu, Zagrebu, Ljubljani, uzduž i popreko tadašnje države. Kasnije, kada se raspala i država i bend, Vlada je nastavio da stvara i svira, u Australiji, u Austriji pa ponovo u Srbiji, Hrvatskoj, sa Old Stars Bandom, sa Ljetnim kinom…
nebeska-tema-vlada-divljan
„Nebeska tema“ je film o Vladi Divljanu. Ali – ne samo o Vladi, nego i o jednom vremenu, jednoj generaciji, jednoj eksploziji kreativnosti i jednoj karijeri koja je trajala i veselila i uzbuđivala i znala da razneži publiku.
Okupili smo se, mi, filmaši, autori, muzičari, prijatelji… da napravimo taj film o Vladi. Sad nam treba i vaša pomoć.
Priznajte – koliko puta ste se znojili na žurkama, tulumima, mahnito skačući uz „Maljčike“, „Kad dobuje kiša…“ , „Retko te viđam sa devojkama“ … Koliko ste puta nežno zapleseli i pomalo previše strastveno zagrlili dečka ili curu i šapnuli im na uho „Jedina… malena… želim da…“ (znate već dalje).
Ovo je prilika da nam pomognete da stvorimo film o Vladi. Prilika da i sebe ugradite u projekt koji će nam pomoći da se prisetimo dana, koncerata kad nas je Vlada okupljao i onim svojim večno šarmerskim glasom najavljivao pjesme, pričao na pozornici viceve, predstavljao svoje „verne drugare“ iz benda.
Pridružite nam se! Bez vas ne možemo da završimo projekat. Trebate nam da „Nebeska tema“, u koju smo već uložili ogromnu energiju, strast i ljubav, ugleda svetlo dana. Nećete požaliti, jer kad odete u neki bioskop ili kino u vašem gradu, na neku premijeru ili na običnu projekciju filma, kada ga budete gledali na TV-u i pričali klincima o tom vremenu, nasmešićete se i reći „vidiš devojčice – eno me na završnoj špici, i ja sam ubacio neki dinar ili euro u „Nebesku temu“ umesto da sam taj dan otišao na pivu.
“Nebeska tema” scenariste i reditelja Mladena Matičevića je dugometražni dokumentarnii film sa elementima igranog filma. U njemu učestvuju najznačajniji autori sa ex-Yu prostora, koji će specijalno za ovu priliku snimiti (i u filmu izvoditi) nove verzije čuvenih pesama Vlade Divljana. Ovakav autorski pristup i veliki broj atraktivnih učesnika čini ovaj film jedinstvenim projektom kakav još nije viđen na našim prostorima.
Film je po formi i narativnoj strukturi sličan odnosno srodan svom glavnom junaku – istovremeno i dokument i bajka, i urban i emotivan i romantičan.
nebeska tema - maticcevich-01
U filmu učestvuju Darko Rundek, Momčilo Bajagić Bajaga, Svetozar Cvetković, Zdenko Kolar, Aleksandar Šandorov, Dušan Strajnić (Stray Dogg), Mladen Juričić Max, Srđan Gojković Gile, Srđan Šaper, Goranka Matić, Momčilo Moma Rajin, Dina Divljan, Stevan Divljan i Pavle Divljan, Ivana Šoljan, Emil Tedeschi, Bojana Vunturišević, Dušan Kojić Koja i drugi.
Snimanje filma je počelo polovinom aprila 2016. godine, a do sada je snimljeno oko 80% filma. Finansijska sredstva koja želimo da prikupimo preko platforme Indiegogo su nam neophodna za završetak snimanja filma (produkcija/snimanje preostalih 14 snimajućih dana). Ukoliko sredstva preko Indiegogoa budu prikupljena, planirano je da se premijera održi tokom jeseni 2017.
 
Pridružite nam se – podržite film Nebeska tema na platformi Indiegogo
. . . . . . . . . . .

Rekli su o filmu

“Nebeska tema biće filmska posveta jednom od najvećih heroja moje mladosti. Vlada Divljan je bio simbol Beograda, jedan od onih momaka kojima smo se svi divili, i zbog kojih smo se ponosili činjenicom da smo iz ovog grada”

— Mladen Matičević
Preuzeto sa www.nebeskatema.com
(Visited 51 times, 1 visits today)

Leave a Reply

%d