Nepolitikin Zabavnik

MOVIZZZ

Sicario

U Meksiku, “Sicario” znači “ubica”. FBI agentica-idealista, odabrana je da pomogne zvaničnicima u ratu protiv narko-bandi na granici između SAD i Meksika. Ali, što više učestvuje u tome, sve se više pita ko je, zapravo, sve u dosluhu sa kim…

Počeo je Sicario i to odmah žestoko! Kate Macer (Emily Blunt) je FBI agentica i vođa interventnog tima za otmice. Meksički karteli haraju gradovima Arizone, a američke vlasti vode veliku bitku u suzbijanju njihovih kriminalnih aktivnosti. Jedan od najjačih i najmoćnijih kartela je Sonora, a njihov glavni čovek na američkom području je Manuel Diaz koji se trenutno nalazi u Juarezu, gradu uz samu granicu između Amerike i Meksika. Mlada Macer je priključena posebnom timu kojeg predvode Matt Graver (Josh Brolin) i bivši državni tužilac Alejandro (Benicio Del Toro). Njihov zadatak je uputiti se na opasnu misiju u Meksiko i pokušati doći do samog vrha organizacije okrutnog i nasilnog kartela. Reskirajući svoje živote, doslovno sa glavama u torbi, kreću u zemlju gde su izrazito nepoželjni.
Victor Garber and Emily Blunt lead the way in Sicario.
Režiser Denis Villenauve oslikao je Juarez na jedan zastrašujuć način gde vlada nasilje, kriminal i bezakonje. No, pitanje je da li je slika njihovog prikaza Juareza samo američka propaganda ili stvarno stanje. Zaintrigirao me sve to i čitajući sam naišao na informaciju da je Juarez bio proglašen najnasilnijim prodručjem na svetu izvan ratnih zona. Gotovo neverovatno izgledaju prizori grada snimljeni iz ptičje perspektive, a kada uđete u njegovu unutrašnjost ne postoji sigurno mesto gde se možete skloniti.
“Sicario” je melem za oči i uši. Izvrsna fotografija i vrhunska pozadinska muzika su odlična kombinacija. Uz nesvakidašnji prikaz grada u kojem vladaju kriminal i droga, u filmu je prikazano nekoliko fantastičnih akcionih scena koje su vredne višestrukog gledanja. Glumačka ekipa je vrlo dobra, a predvodi je sjajan Benicio Del Toro koji je pružio možda i najbolju ulogu od “21 Grams”. Iako je scenario malo klimav zahvaljujući tome što u njemu ima nekoliko rupa i nelogičnosti Villeneuve nije imao nimalo lagan zadatak, ali ga je odradio vrhunski i rezultat je film koji je svakako vredan gledanja i koji bi vrlo lako mogao dobiti nominaciju za Oskara.
Dakle,iskrena preporuka za gledanje ovog filma koji ne bih mogao proglasiti odličnim,ali jaka četvorka bi bila realna ocena.
[youtube https://www.youtube.com/watch?v=ZcwAA7nSZY4&w=560&h=315]
[youtube https://www.youtube.com/watch?v=TU9L_MAfp3c&w=560&h=315]
13090180
(Visited 30 times, 1 visits today)

Leave a Reply

%d bloggers like this: