Nepolitikin Zabavnik

MOVIZZZ

The Damned United

poster art

The Damned United Movie Poster

THE DAMNED UNITED je britanska crnohumorna drama inspirisana stvarnim dogadjajima koji su desavali krajem sezdesetih i pocetkom sedamdesetih godina u Engleskoj a u kojoj je glavni lik poznati i kontroverzni fudbaler i trener Brajan Klaf.Film prati uspone i padove ovog uspesnog menadzera.

Brajan Klaf je bio odlican igrac,centarfor,golgeter… U svojoj karijeri koju je zbog teske povrede morao da prekine u 29-oj godini dao je 251 gol u 274 utakmice.Skoro gol po mecu !

Tri godine kasnije postao je fudbalski trener,prvo u nizerazrednom (Vratniku 🙂 ) Hartlpulu,pa u Derbi Kauntiju gde je napravio neverovatan uspeh,naime od Trece Divizije (danasnja Liga 1) za pet godina ih je doveo do titule prvaka !

Rekli biste da je ovo romansirana biografija jednog fudbalskog menadzera.Ali ne,ovaj film prati ustvari najgore dane ove prznice,alkoholicara i arogantne hulje.U centru su ustvari 44 dana koje je proveo kao menadzer u tada najboljem klubu Engleske – Lids Junajtedu.

Dalje necu da vam pricam,pogledajte sami ovo remek delo.Svidece se svima koji vole fudbal (narocito ostrvski),svima koji vole crnuhumorne drame (tipicne za BBC) i svima koji vole Jose Mourinha (a medju njima na samom vrhu sam i ja) jer ce shvatiti gde su koreni ovog portugalskog gospodina (za neke arogantnog seronje).

Film nije tesko naci ( a ni prevod,kome treba).U eri torenata i downloada brzo cete doci do njega,a ja vam ovde nudim trailer tek toliko da vas zainteresuje .

13090180

 

(Visited 44 times, 1 visits today)

Leave a Reply