Nepolitikin Zabavnik

MOVIZZZ

The Endless – Inteligentni “low budget” SF

The Endless“, lupovi, lupovi, vremenske petlje i ostala krivljenja kontinuuma vreme-prostor (iliti svaki autor koji se u mladosti oduševljavao Hauradom Lavkraftom (prosto) ne može snimiti prosečno stvarenje)

Justin Benson and Aaron Moorhead su nam svojim trećim zajedničkim uratkom “The Endless” (nakon odličnih “Resolution” (2012) i “Spring” (2014) ) upriličili pravu poslasticu u vidu inteligentnog low-budget SF-a, koji spada u onu retku vrstu filmova koja prvenstveno ne vredja inteligenciju gledaoca (nego vas veštom rukom pripovedačkom polako ali sigurno uvlači u iskrivljen svet kojim naši protagonisti tumaraju). Priča prati dvojicu braće koji su nekada bili deo svojevrsnog kulta/sekte (sami je posprdno nazivaju “UFO Death Cult“) i koji se (prvenstveno na nagovor mladjeg brata), tačno 10 godina od uspešnog izbavljenja iz iste, odluče posetiti je još jednom, ne bi li došli do nekakvog (bilo kakvog) zaključenja tog dela njihovih života.

Prvobitni plan im beše da svrnu do komune, provedu tamo jedan dan i noć i potom se zauvek oproste od ekipe koja je nekada činila bitan deo njihovih života. No, to je samo plan, da li će im poći za rukom da ga ostvare ili će stvari krenuti vrlo čudnim i krajnje neočekivanim tokovima, ostaje na vama da saznate ako lepo skinete film i (pažljivo) ga pogledate.

https://thepiratebay.rocks/torrent/22793861/The_Endless_2017.BDRip.XviD.AC3-EVO

Kao što rekoh, u pitanju je inteligentan, neobičan i na momente zahtevan film (al’ svakako se vredi upustiti u njega, ko mu da šansu neće se pokajati) i meni je samo žao što nema više ovako kreativnih ostvarenja te autora koji se ne plaše biti drugačiji od većine i koji uporno, sa parama od džeparca, snimaju krajnje orginalna dela koja (sreća naša) bitišu na samim marginama mejnstrim Holivuda. Nek tamo i ostanu, veliki studiji i producentske glavonje bi im samo otupeli kreativnu oštricu (kako to (zarad većeg profita) samo oni umeju). Preporuka!!!

(Visited 34 times, 1 visits today)

Leave a Reply

%d bloggers like this: