Nepolitikin Zabavnik

MOVIZZZ

Whiplash (Ritam ludila)

 

 

Ovo i nije tako nov film, ali ja sam morao da ga preporučim. Iako je star više od godinu dana ima sigurno onih koji ga nisu pogledali, a i oni koji jesu neka ovo bude podsećanje da to urade još jednom, jer ovaj film to zaslužuje.

Endrju je luzer koji hoće da postane bubnjar. Ali ne bilo koji bubnjar , hoće da postane Buddy Rich , lično i ništa manje. Hoće da postane najbolji na svetu… Ali, to nije tako lako i ne može da se postane preko noći. Za to su potrebni dani i dani vežbanja i borba sa sadistički nastrojenim profesorom. To je i potka ovog izvrsnog filma a gluma, pogotovo J.K.Simmons (koji je i dobio Oskara za najbolju sporednu ulogu,zasluženo) obara s nogu i daje vam do znanja da ovo nije samo još jedan film o džez muzici. Ustvari, ovo i nije film o džezu ,ovo je film o tome da li ste spremni da prodate dušu đavolu da bi došli do cilja. Ovo je film o tome da li je Robert Džonson bio u pravu što je to uradio.

 

 Whiplash je film baziran na oprobanoj formuli, nema ovde ničega novog ni originalnog. Uzmite skoro bilo koji film o nekom sportskom heroju, raščlanite ga na deliće i dobićete isti rezultat. Razlog zašto je ovo dobar film je što je Whiplash sve uradio kako treba. Svi njegovi detalji se međusobno savršeno uklapaju i čine besprekorno ispeglanu celinu. Hemija između dva glavna glumca je neverovatna i u poređenju sa bilo kojim trilerom u skorije vreme pobeđuje po pitanju atmosfere i napetosti. Ovo je jedan od najboljih fimova u skorije vreme, jer je vrlo neobično da vam priča o momku koji je hteo da bude džez bubnjar toliko znači.

 

 
(Visited 1 times, 1 visits today)

Leave a Reply

%d bloggers like this: