Nepolitikin Zabavnik

MOVIZZZ

Život je nepravedna kučka ! (Preporuka za film – Vanishing Of Sidney Hall)

 

 Nestajanje Sidnija Hala (Vanishing Of Sidney Hall) je jedan od onih filmova od kojih ne očekujete puno, a dobijete ogromnu satisfakciju i veliku količinu životnih istina za koje ste znali i bez gledanja ovog filma, ali vas je on naterao na razmišljanje, logično rasuđivanje i ređanje životnih prioriteta. Već je to uspeh, ne samo ove priče, nego bilo kojeg umetničkog dela.

 Priča ovog filma nije neznamkako komplikovana. Pratimo odrastanje Sidnija Hala, tinejdžera koji ima fantastičan talenat za pisanje i taj dar obilato koristi da se izvuče iz učmalosti provincije. Pošto je život jedna nepravedna kučka, sa druge strane uzima mu sve ostalo, uglavnom njegovim greškama – najboljeg druga, porodicu, jedinu ljubav…Pomislili biste da je ovo jedna patetična bajka o neprilagođenosti i odbijanju da se postane mediokritet, ali nije. Nije, jer ovo nije holivudski film. Super Crispy Entertainment je producentska kuća sa mnogo manjim budžetom, ali, baš zato, pravilo je da kad nemaš skupu produkciju u prvi plan mora da se stavi priča ili gluma. Ili i jedno i drugo, kao u ovom slučaju.

 Šon Kristensen, režiser i scenarista ovog dela, takođe i glumac, ali ne u ovom filmu, u slobodno vreme pevač i gitarista indie-rock benda “Stellastarr”, je priču ispričao kroz tri paralelna vremenska perioda, svaki distanciran od drugoga po sedam godina, koji se kroz dva sata filma prepliću apsolutno nelinearno. Tako dobijamo kompletnu sliku uspona i pada Sidnija Hala, kompletnu sliku njegove borbe sa unutrašnjim demonima i celokupnu istinu o problemu neprilagođenosti. Zaključak o prioritetima života se podrazumeva.

Talenat glavnih glumaca, još tako mladih, ali već dovoljno iskusnih da vas kroz ovaj film sprovedu bez suvišnih pitanja, Logan Lerman koga znamo iz filmova o Persi Džeksonu gde je takođe glumio glavnu ulogu, ali I iz blokbastera kakvi su bili Noah ili Fury i preslatka Ele Faning koja u poslednje vreme ne diže glavu od posla (Galveston, Neon Demon, Mary Shelley, The Beguilled, Trumbo i gotovo u svim je imala glavnu žensku ulogu) uveravaju vas da je to što vidite na televizoru – život sam (Teško da ćete ovaj film uspeti da vidite na bioskopskom platnu jer nije dovoljno atraktivan za prosečne posetioce današnjih bioskopa). Ostatak glumačke ekipe je na nivou, a prepoznaćete sigurno Mišel Monagan (Megi Hart u prvoj sezoni “True Detective”) ili Kajla Čendlera (The Wolf Of Wall Street ili Manchester By The Sea). Ako vam je glavni razlog da pogledate ovaj film – dobra priča i ako ne doživljavate filmsku umetnost samo kao zabavu onda vam od srca preporučujem VANISHING OF SIDNEY HALL !

(Visited 70 times, 1 visits today)

Leave a Reply