Nepolitikin Zabavnik

PREDSTAVLJAMO

BOGAT program u CK13 za vikend (POPEČITELJI u petak, GERECKI u subotu)

ZA ovaj vikend “Crna Kuća” i Omladinski Centar CK13 su vam spremili dve muzičke poslastice, bendove POPEČITELJI i GERECKI !
 
Popečitelji koncertno promovišu novi album u Novom Sadu.
Neumorni visokoenergetski trio, koji svojom autentičnom muzikom već više od dve decenije razgaljuje koncertne prostore širom zemlje i regiona, objavio je dugoočekivani album pod nazivom „Uvek“ (Odličan hrčak / Druga stvar 2021).
 
Novosadska publika će biti u prilici da se upozna sa ovim albumom na koncertu koji će se održati 24-og decembra u CK13.

Ovaj bučni ritual je najavljen za 21:00.
Cena karata je u pretprodaji 500 din, na ulazu 700 din.
,,Uvek” sadrži devet pesama i prvo je izdanje Popečitelja objavljeno na vinilu.
„Objavljivanje ovog albuma, prvobitno najavljenog singlom „Pozivanje“, kao i mnoge druge stvari je bilo odloženo usled krize izazvane pandemijom. ,,Uvek” izlazi sa zakašnjenjem, ali možda i u pravom trenutku za vraćanje nade u bolje sutra. Album je snimljen i završen pre pandemije, a tematski i zvučno je nosio to breme bliske budućnosti. Naslovi numera kao da su najavljivali dešavanja koja slede. Otvara ga „Udarna vest“, a tu su i „Vreme nade“, „Aždaja je mrtva“, „Pozivanje“ dobija svoje „Odazivanje“, naslovna „Uvek“, „Uporna spona“ i „Most“, a završava se pozitivno „Slavljem“.
 
 
Nadam se da će biti razloga za to pozitivno, i to na jesen u klupskim koncertnim prostorima“, objašnjava Saša Furunović
Popečitelji će pored novog albuma na ovom koncertu svirati i odabir numera sa prošlih izdanja. Posetioci će biti i u prilici da kupe novi vinil.
 
Gerecki svira u subotu, 25. decembra od 21h 
 
Gerecki je rok bend iz Novog Sada čija muzika je prožeta brojnim zvucima iz prošlosti, mahom iz 70-ih godina, elementima ublažene psihodelije i popa isporučenih na savremen način. Iza sebe imaju jedan album koji slušalačkoj pažnji pruža ugođaj posvećenog i nadahnutog rokenrola na tragu starih majstora. U tom smislu, muzika benda predstavlja odlaganje i retenciju koja zahteva svoje vreme, tako da je ovaj nastup odložena promocija njihovog istoimenog prvenca “Gerecki”.
 
“Želimo da naša muzika dotakne druge kao što to nama čini muzika koja nas je inspirisala kada smo pravili ovaj album. Ako vam ovaj album ulepša svakodnevicu smatraćemo to velikim uspehom.”
 
 
 
Cena karte za ovaj koncert biće 300 dinara.
 
 
*Covid propusnice su obavezne. Kapacitet kluba CK13 biće smanjen za 50% i obavezno je nošenje zaštitne maske u zatvorenom prostoru. Takođe, ukoliko u danima nakon koncerta primetite simptome infekcije virusom COVID-19, molimo vas da nas obavestite kako bismo kao organizatori događaja preduzeli adekvatne korake u narednom periodu. 
(Visited 85 times, 1 visits today)

Leave a Reply