Nepolitikin Zabavnik

PREDSTAVLJAMO

Četkice, boje i emocije – Bojana Mijović

 

bojana-mijovic-20

 Danas vam predstavljamo Bojanu Mijović iz Beograda, običnu ženu koja ima svoju porodicu ( sina i supruga ), posao, kuću o kojoj vodi računa. U slobodno vreme razvija svoj talenat koji smo hteli da pokažemo i prikažemo čitaocima DOTKOMa.

 Bojana-Mijovic-1
Bojana-Mijovic-2
Bojana-Mijovic-3

Zašto sam počela da se bavim slikarstvom?

  Talenat koji čuvam u sebi godinama, odlučila sam da pokažem. Neki su iznenađeni, a neki su znali. Samo su čekali trenutak da me nešto ili neko pokrene. U ovom raspadu i sunovratu kvaliteta i merila vrednosti, srećom, postoji trunka nečega lepog i veselog. Pa, eto iz te trunke lepog i podsticajem divnih ljudi iz mog okruženja, pokrenula se lavina veselog, cvetnog, sunčanog i živog talenta.
Bojana-Mijovic-4
Bojana-Mijovic-5
Bojana-Mijovic-6
 Za početak, izabrala sam tehniku vodene boje (akvarel) i sasvim slučajno stvorila svoj stil. Moji najbliži su strogi cenzori, kritikuju i hvale, ponekad me nasmeju do suza, ponekad me rasplaču. Svaka slika prođe ozbiljnu kritiku, jer znaju da ne volim ravnodušnost. Ako slika ne budi emociju, onda je bacam.
Bojana-Mijovic-7
Bojana-Mijovic-8
Bojana-Mijovic-9
 Kada uzmem četkice i boje, olovku i gumicu, proradi neverovatan adrenalin u meni. Počnu da se prepliću ideje, pejzaži, ptice, cveće… U stvari, nikad ne znam kako će se priča završiti. Imam ideju i znam put, ali ne vidim kraj. Sada je jesen, prepuna boja i sunca, veoma inspirativna. Verujem da ću vas obradovati sa još puno prelepih slika.
                                                                                                                       Bojana Mijović

(Visited 56 times, 1 visits today)

Leave a Reply

%d bloggers like this: