Nepolitikin Zabavnik

PREDSTAVLJAMO

Dah kulture u izolaciji – intervju sa operskom umetnicom Branislavom Podrumac, spec. za DOTKOM

Branislava Podrumac, operska umetnica iz Beograda, ovih dana kada je cela nacija u karantinu, pleni pažnju posetilaca društvenih mreža postavljanjem svojih izvedbi kompozicija iz Diznijevih crtanih filmova. To je i bio povod da joj naš saradnik Goran Kuprešak postavi nekoliko pitanja za Dotkom…

  • Recite nam nešto više o glavnoj ulozi u hit mjuziklu „Rebeka“, Silvestera Levaja, za koju je ste dobili nagradu UMUS-a za najboljeg mladog umetnika u 2012 godini. 

Tumačenje glavne uloge u mjuziklu “Rebeka“ sada već davne 2012. je bila značajna tačka uspona moje karijere ali i jednu vrstu skretanja sa željene operske scene pod reflektore drugačijeg žanra mjuzikla. Tek u skorije vreme sa „Sutonom“, „Pajacima“ i „Veselom udovicom“ se polako vraćam sa te obilaznice u svet opere što mi je oduvek prva i najveća ljubav.

  • Rekao bih da ulazite polako u vrh operskih izvođača ?

Nadam se da će vrhunac tek nastupiti na tom polju i da ću imati šansu da se se ostvarim u najznačajnijim operskim rolama.

  • Vaša  saradnju sa operom i teatrom „Madlenianum“ traje do danas ?

„Madlenianum“ smatram svojom matičnom kućom iako je to privatno pozorište koje nema stalni ansambl već umetnike angažuje po projektu, putem audicija, što je dobro za održavanje kvaliteta, ali nije dobro za egzistenciju umetnike u vremenima kao što su ova. Odsustvo posla i stalnih izbora prihoda je sada veliki problem za sve slobodne i samostalne umetnike.

 

  • Tango vam je u srcu i krvi  ili…

Ne, tango je veoma uzbudljiva i emocijama nabijena muzika koja prosto poziva na druženje i lep provod i ona je za mene pre svega to. Učešće u ansamblu Liberquatro je pre svega divno druženje sa kolegama muzičarima. Kroz mnogobrojne nastupe sa njima imala sam priliku da proputujem i bolje upoznam i Srbiju. I sve je to divno iskustvo i praksa na sceni, ali ako moram da izaberem jedan muzički žanr koji mi je u srcu i prožima moje čitavo biće, onda je to svakako opera!

  • Izvođenje poznatih pesama iz Diznijevih pesama i njihovo predstavljanje na Fejsbuku… Kako ste došli na tu ideju ?

Prvi klip sam snimila bez mnogo razmišljanja, da prekratim vreme i podelim sa drugima muku ove izolacije. Onda su usledili komentari, ohrabrenja, pa i narudžbe i tako je to preraslo u svakodnevnu „obavezu“. Drago mi je da nekome to znači i pomaže u ovim pre svega psihički teškim trenucima, i da mogu bar malo da pomognem. Makar mojim prijateljicama, majkama male dece.

  • Kako je nastao duet  sa koleginicom u pesmi „Princ Egipta“ ?

Ivana (Medić) i ja smo se upoznale u Osijeku na jednoj audiciji gde smo se „borile“ za istu ulogu. Ona je na kraju dobila i stvarno je bila divna, imala sam priliku da je gledam. Ostale smo u kontaktu i stalno nešto planirale i pričale, ali po običaju dok ne pritisne neka muka malo šta se u umetnosti rodi.

Hvala što se pristali da razgovaramo za portal Dotkom i srdačan pozdrav . . .

Pozdrav i vama…

pitanja postavljao i intervju priredio Goran Kuprešak

(Visited 117 times, 2 visits today)

2 Comments

  1. Jasmina

    Kao novi pratilac sajta pohvaljujem vaše zanimljive priloge.

Leave a Reply

%d bloggers like this: