Nepolitikin Zabavnik

PREDSTAVLJAMO

Emma Ruth Rundle u novosadskoj Sinagogi posredstvom CK13

Posredstvom Omladinskog Centra CK13 imamo posebnu čast da vam najavimo koncert američke umetnice Emma-e Ruth Rundle koji će se održati 21. jula u novosadskoj Sinagogi.
 
 
Emma Ruth Rundle je višestrana američka umetnica koja se u svom muzičkom izražavanju kretala kroz različite ali uvek snažne i jedinstvene izraze, od sanjive apstrakcije (kao na njenom debi albumu “Electric Guitar: One”), do istraživanja glasnih i maksimalističkih tekstura zvuka (kao u projektima njenih bendova Marriages, Red Sparowes, Nocturnes ili u saradnjama sa Chelsea Wolfe i Thou), kao i do tihog i minimalističkog akustičkog singer-songwriter izraza (kao na albumu “Some Heavy Ocean”).
Međutim, poslednji album “Engine of Hell” koji na ovoj turneji Emma Ruth Rundle izvodi u celosti, sama za koncertnim klavirom i akustičnom gitarom, predstavlja svojevrsnu prekretnicu u njenom životu i radu. Ono što to izdanje i aktuelnu turneju čini posebnim je duboko lični i intimistički karakter muzike, kao i način na koji umetnica svoje lično iskustvo komunicira sa slušaocima i publikom. Intimnost ispovesti lične traume – gubitka, žaljenja i pronalaženja snage i nade kroz obnovu ličnog odnosa sa svetom – pretvara se u stilski karakter muzike, pevanja i odnosa sa publikom, koji sve prisutne dotiče na duboko ličnom nivou kroz teme ljudske nesavršenosti, ranjivosti, tuge, isceljenja i nadanja. Jedinstveni ambijent novosadske Sinagoge predstavlja idealno mesto za komunikaciju i reverberacije takvih osećanja i iskustava.
 
 
Ono što osećamo slušajući njeno izvođenje “Engine of Hell” je ono što je sama Emma Ruth Rundle rekla govoreći o nastanku albuma: “stvari se moraju promeniti, i ovim albumom stvari su se promenile za mene”. Prisustvo Emme Ruth Rundle je istovremeno snažno i nežno, a njena muzika istovremeno i mračna i transcendentna, čineći susret sa njom iskustvom koje nas duboko dotiče i menja.
+
Specijalni gost na koncertu Emme Ruth Rundle biće William Fowler Collins, čuveni muzičar i kompozitor iz Novog Meksika, čija se muzika proteže kroz područja nove klasične muzike, minimalističke i drone muzike i slobodne improvizacije.
 
 
Informacije o kartama:
Karte se mogu kupiti isključivo online ili na prodajnim mestima platforme GIGSTIX-a.
Karte u pretprodaji su 2000 rsd.
Od 15. jula cena karte će biti 2500 rsd.
Na dan koncerta cena će biti 2800 rsd.
 
(Visited 150 times, 1 visits today)

Leave a Reply

%d bloggers like this: