Nepolitikin Zabavnik

PREDSTAVLJAMO

Goblini na Novosadskom Sajmu 3. decembra

Grupa Goblini iz Šapca ove godine je proslavila 30 godina postojanja. Snimanje albuma, veliki broj hitova, koncertne turneje, vraćanje svetla pozornica na rokenrol žanr i veliki povratak na scenu 2013. godine koji se desio nakon duže pauze jeste ono što je obeležilo karijeru šabačkih pank‐rokera i opravdano ih smestilo u sami vrh scene u regionu.

Novosađani će imati jedinstvenu priliku da trećeg decembra sa početkom u 21:00h u Hali 2 Novosadskog sajma prisustvuju, prema rečima organizatora kako zvučnom, tako i vizuelnom spektaklu, baš onako kako je njihova publika i zaslužila. Hala 2 je sada već provereno mesto za velike rokenrol spektakle s obzirom da su se zagrebačke kolege Goblina, grupa Hladno pivo upravo u Hali 2 oprostili od svoje publike uz dva rasprodata koncerta.

Koncerti Goblina u Novom Sadu sa sobom uvek nose posebnu emociju; kako od strane benda, tako i od strane publike s obzirom da ih je upravo novosadska publika među prvima prepoznala pa se njihovo afirmisanje kroz veće koncerte i festivale upravo dešavalo u Novom Sadu pa se kasnije odrazilo na čitav region, što je sve detaljno opisano u dokumentarnom filmu posvećenom kultnom šabačkom bendu.

Goblini, na čelu sa svojim frontmenom Brankom Golubovićem Golubom već tri decenije od izlaska prvog albuma ostaju autentični, koncertno atraktivni, ali i dragi publici zbog svoje beskompromisnosti, iskrenih i upečatljivih stihova, u kojima nema mesta kalkulaciji, pokazujući svima primer da i grupa iz provincije može da dosegne najveće muzičke visine.

Takođe, ono što je prepoznatljivo ovom bendu jeste zadržavanje stare publike i njihovo zajedničko sazrevanje, ali i pridobijanje novih poštovalaca rokenrol muzike, koji danas, u 21. veku, odrastaju uz muziku i tekstove grupe Goblini i neverovatna razmena energije na relaciji bendpublika koja ne može da se opiše rečima uprkos tome što se prethodno doživi.

Ulaznice za ovaj koncertni spektakl u Hali 2 Novosadskog sajma mogu da se nabave putem Gigstixa; kako onlajn, tako i u svim njihovim prodajnim mestima. Regularne karte, tj. cena partera iznosi 1200 dinara, dok će najveći fanovi za 1700 dinara moći da kupe kartu i imati privilegiju da svoj omiljeni bend gledaju iz fan pita.

(Visited 84 times, 1 visits today)

Leave a Reply