Nepolitikin Zabavnik

PREDSTAVLJAMO

Idemo u Kisač na Gitarijadu !

Gitarijada Vojvodine – Kisač je manifestacija osmišljena sa ciljem da nakon 40 godina oživi prvu zvaničnu gitarijadu u Vojvodini koja je bila održana 1974 i 1975 godine.

Cilj održavanja ove manifestacije je stvaranje jednog novog kulturnog sadržaja na teritoriji Grada Novog Sada u Kisaču koja će doprineti razvoju multikulturalnosti i tolerancije, promovisati rok muziku i kulturu, i afirmisati mlade rok bendove da prikažu svoj rad široj publici. Gitarijada Vojvodine – Kisač se ove godine održava  29. Juna,30. Juna i 1. Jula 2018. godine na stadionu FK Tatra. Festival je jednim delom takmičarskog, a drugim delom revijalnog karaktera sa propratnim sadržajima.  U programu će učestvovati više od 50 izvođača, a organizatori se nadaju da će Gitarijadu pratiti više od 5 hiljada gledalaca. U revijalnom delu učestvovače i naši poznati rock bendovi Van Gogh i Riblja Čorba. Prošle godine, kada je treći put posle tolike pauze Gitarijada bila organizovana pobedio je bend Čupavci iz Siriga, koji će sada nastupati u revijalnom delu, prvog dana manifestacije, u petak, 29. juna. Pohvalno je da su se organizatori pobrinuli i za prevoz gledalaca ove manifestacije, koji neće doći sopstvenim vozilima, jer su napravili dogovor sa JGSP – Novi Sad o noćnim polascima ka Novom Sadu.

Ako ste ljubitelj gitarskog zvuka pozivamo vas u Kisač sledećeg vikenda. Dotkom će biti tamo – vidimo se !

Na fotografijama koje su preuzete sa zvaničnog sajta organizatora možete videti atmosferu od prošle godine.

Za sve šire informacije posetite zvanični sajt manifestacije http://gitarijadakisac.com ili FB stranicu https://www.facebook.com/search/top/?q=gitarijada%20vojvodine%20-%20kisa%C4%8D

(Visited 84 times, 1 visits today)

Leave a Reply

%d bloggers like this: