Nepolitikin Zabavnik

PREDSTAVLJAMO

Jazz za široke narodne mase (TINTO BRASS STREET BAND, specijalni razgovor za DOTKOM)

Naš Goran Kuprešak je odradio još jedan intervju sa učesnicima Festivala Uličnih Svirača 2019. godine. Ovaj put su za Dotkom pričali Andrea Savasta (Louis) i Pepe Virzi (Kalipha) iz italijanske grupe vrlo zanimljivog imena, Tinto Brass Street Band. Veliku zahvalnost dugujemo Jeleni Aćin koja nam je pomagala u prevođenju i razgovoru.

  • Dobro veče, dobrodošli u Novi Sad ! Kažite nam da li ste prvi put ovde i opišite pobliže vaš muzički izraz. Šta to svira Tinto Brass Street Band?

Da, prvi put smo u Novom Sadu i u Srbiji, generalno. Vrlo smo pozitivno iznenađeni odzivom i reakcijom publike. Zaista smo iznenađeni i srećni što smo ovde. Što se tiče stila muzika koji upražnjavamo, rekao bih da je to jazz, ali baš onako “New Orleans Style”. Ja sam trubač i ceo život slušam Luja Armstronga i ostale trubače iz SAD i Nju Orleansa. Rekao bih da to jeste džez, ali džez za široke narodne mase. Blizak je ljudima i tera na ples svojom energijom i svojim “filingom”.

  • Ono što se može zaključiti iz vaših snimaka na YouTube servisu i na društvenim mrežama, uglavnom se uživo obraćate publici. Na trgovima, autobuskim stanicama, u metrou, na ulici… Da li je to vaš vid komunikacije sa publikom ili, jednostavno vaš način sviranja ?

Da, postoji ta povezanost jer mi uživamo u muzici dok sviramo i želimo da što neposrednije podelimo to uživanje sa što većim brojem ljudi. Mislim da ljudi prepoznaju da mi uživamo dok sviramo i to je razlog da lakše dopiremo do njih. Do njihovih ušiju i srca. Ovo nije vrsta muzike koju slušate sami u zamračenoj sobi, ovo je muzika koju je potrebno da podelite sa drugima. Zato nam je neophodna publika dok je izvodimo.

  • Odakle nam dolazi Tinto Brass Street Band ? Da li ste svi iz istog mesta ?

Da, svi smo sa Sicilije, iz istog mesta. Trenutno živimo u različitim mestima, ali u prečniku od 15-20 kilometara, pa se vrlo lako sastajemo kad su u pitanju probe i nastupi.

  • Zahvaljujem vam se što se našli vremena da popričamo za portal Dotkom i za kraj bih vas molio ako imate šta da dodate, poručite, to i uradite…

Hvala i vama što ste se zainteresovala za naš bend. Nadam se da vam se naš nastup dopao. Ovo je bilo predivno iskustvo i nadam se da ćemo ponovo doći u vaš prelepi grad. Dopali su nam se energija i osmesi Novosađana. Pozdravljamo i volimo Novi Sad !

fotografije i video : Goran Kuprešak

(Visited 51 times, 1 visits today)

Leave a Reply

%d