Nepolitikin Zabavnik

PREDSTAVLJAMO

Kako izbauljati iz gomile…VODA NAD VODAMA (intervju)

Voda nad Vodama je novosadski alternativni rok sastav čiji su članovi (Zoran Padežanin – vokal; Marian Toader – bas; Boris Malinović – bubanj; Dejan Subotić – klavijature;  Momčilo Šotra – bas) rado pristali da porazgovaraju sa našom Goranom.

Kako sami kažu, Voda Nad Vodama pokušava da izgovori ono što čovek pomisli kada shvati da je kasno, da će mu se nebo uskoro sručiti na glavu, a šta su izgovorili dok su odgovarali na naša pitanja pročitajte u sledećim redovima : 

 Screenshot (81)_cr

  • Svirate na Festivalu Uličnih svirača. Kako je došlo do tog poziva?

Voda nad Vodama : Zapravo nije došlo, ja sam bio PR festivala Uličnih svirača prošle godine i onda sam sredio preko veze da sviramo. (smeh)

  • Koji bend cenite najviše?

voda-nad-vodama-1

Voda nad Vodama : Domaće, strano?

  • Domaće, u NS-u.

Voda nad Vodama : Obojeni program, Mesta, Izmena vremena, Zoran beogradsko Inje,  oni su nam super, Magic Bus, Emanuil, Srce male rode iz Vršca, Tri mačke i sto godina. Uglavnom, bendovi sa kojima smo svirali i ostala su kao neka lepa iskustva.

  • S kojim bendom iz inostranstva biste najviše voleli da svirate, da delite binu ? 

Voda nad Vodama : Nine Inch Nails…Wovenhand…Atari Teenage Riot…Anthony & The Johnsons…jedan mladi punk-rock bend Regrets…Ima ih.

blues-in-blue

  • Nema vas na festivalima, a gomila festivala po Srbiji. Utisak je da ista gomila bendova svira po tim istim festivalima. Je li to neka burazerska varijanta, lobi ili možda nešto treće?

Voda nad Vodama: Hvala ti na prilici da odgovorim na ovo pitanje. Čekam ga jako dugo, naravno, mislim u Srbiji zapravo nema scene, nema kritike i onda to malo što ima to se sve tako skoncentrisalo u Beogradu i zasnovano je na četiri, pet likova… Koji onda protežiraju bendove koji oni hoće iz ovih ili onih razloga i po festovalima i po medijima, i onda se stiče utisak da jako baulja scena u Srbiji. Zapravo, ima bendova. Mi smo pomenuli već neke za koje verovatno dosta ljudi nije čulo, a koji zaista vrede i imaju svirke po Evropi i tako dalje, a ovde su relativno nepoznati.   

Ako vas je ovo zainteresovalo, ostatak intervjua možete videti na našem youtube kanalu

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=LoJVVOVrxXc&w=560&h=315]

(Visited 64 times, 1 visits today)

Leave a Reply

%d bloggers like this: