Nepolitikin Zabavnik

PREDSTAVLJAMO

Kanadska rok četvorka SUUNS premijerno u Srbiji!

Nakon nastupa na festivalima Primavera, Pukkelpop, Off i SXSW, najbolji novi bend u 2011. godini po rečima muzičkog časopisa “New Musical Express” (NME), kandarski rokeri SUUNS svoj premijerni nastup u Srbiji održaće u subotu, 6. aprila 2019. godine u Studentskom kulturnom centru (SKC) u Beogradu u organizaciji koncertne agencije Rock Svirke sa početkom u 20 časova uz podršku grupe Scattered Clouds takođe iz Kanade.

Ulaznice:
1600 RSD – pretprodajna cena (do 5. aprila)
2000 RSD – na dan koncerta (6. aprila)

Prodajna mesta: Ticketvision, GIGS TIX, DD Tickets, FELIX Shop, TC Sremska i LOW – Alternative Bar (Tadeuša Košćuška 28)
Rezervacija ulaznica moguća putem mejla: office@rocksvirke.com (ime i prezime, kontakt telefon).


SUUNS je kanadski rok bend formiran 2007. godine u Montrealu. Bend su osnovali pevač i gitarista Ben Šemi (Ben Shemie) i gitarista/basista Džo Jarmuš (Joe Yarmush) kojima su se ubrzo priključili bubnjar Lijam O’Nil (Liam O’Neill) i basista/klavijaturista Maks Henri (Max Henry).

Debi album “Zeroes QC“ugledao je svetlost dana 2010. godine, a producent je bio Džejs Lejsek iz benda the Besnard Lakes. Prvenac je objavljen za Secretly Canadian, izdavača kome kritičari daju važnost legendarnog Sub Pop-a, a ova uspešna saradnja održala se do današnjih dana.

Drugo studijsko izdanje Images Du Futur objavljeno je 2013. godine koje im je obezbedilo i nominaciju za Polaris Music Prize. Godinu pre treće diskografske avanture Hold/Still (2016) koju je producirao Džon Konglton (John Congleton), SUUNS snimaju split album zajedno sa umetničkim duom Jerusalem in My Heart.

Početkom prošle godine kvartet iz Montreala objavljuje svoj četvrti studijski uradak pod imenom Felt. Ovo izdanje pokupilo je brojne pozitivne kritike, a Variety, između ostalog navodi: “Od velikog broja zvučnih čudesa koje je izveo kvartet iz Montreala, najveće je njihova sposobnost da prave nezaboravni hook i melodije iz čudnih, neočekivanih i neugodnih zvukova.”

Kao što dolikuje bendu kome su Endi Stot (Andy Stott) i My Bloody Valentine glavna inspiracija premda ne zvuče poput njih, SUUNS su oduvek neprimetno spajali programirano i odsvirano. Kroz ovih jedaneaset pesama može se čuti sloboda koja teče kroz njih. To je istovremeno i nastavak i ponovno rađanje, kvartet iz Montreala se vratio u voljeni lokalni Breakglass Studio ovoga puta snimajući prema vlastitom ritmu. Naknadni miks i konačno brušenje delo je producenta Džona Kongltona. Neformalnost sopstvene produkcije omogućila je bendu da istraži nove vidike. „Samo mi da radimo našu stvar, taj proces je delovao kao neograničena radionica za isprobavanje novih ideja“, naveo je bubnjar Lijam O’Nil.

Nakon sjajnih nastupa u regionu na festivalu Terraneo (2011), Tvornici kulture (2013), Močvari (2014) i Kino Šiški (2017) publika u Srbiji će imati priliku da ih konačno vidi uživo!

Website: http://www.suuns.net
Wiki: https://en.wikipedia.org/wiki/Suuns
Facebook: https://www.facebook.com/suunsband
YouTube: https://www.youtube.com/user/SuunsVEVO
Twitter: https://twitter.com/suunsband
Instagram: https://www.instagram.com/SUUNS_MTL/
Spotify: https://open.spotify.com/artist/3UkN1XeK2D4wD4uhtJx4vb
Deezer: https://www.deezer.com/en/artist/517413
BandCamp: https://suuns.bandcamp.com

Počevši 2010. godine kao studijski solo projekat Filipa Šarbonea (Philippe Charbonneau), Scattered Clouds su izrasli u veoma interesantan bend koji isporučuje intrigantnu svirku uživo podstaknuto trance zvukom, pružajući orkestrirano i napeto sinamatsko iskustvo. Sastav još čine i Džejmi Kronik (Jamie Kronick) i Majk Dube (Mike Dubue).

Scattered Clouds neguju zvuk postapokaliptičnog romantizma. Eksperimentalni sastav iz Kvebeka uspeva da hoda tankom linijom između kakofonije i užitka, naglađavajući auto-fiktivne naracije živopisnim ritmom, pećinskim vokalima i preciznom bukom. Jezgroviti retro-sintetički zvučni pejzaži podsećaju na dela Vangelisa i grupe Tangerine Dream, upareni sa nelagodnom ekstazom benda Suicide ili napetom, gromoglasnom podlogom poput sastava Liars. Magla i lo-fi statika njihovog zvuka stvaraju ambijent koji je misteriozan i zadivljujući, poput neonskih svetala ili vožnje neosvetljenih putevima noću.

U dosadašnjoj karijeri objavili su jedan dugosvirajući album “The First Emipre” još 2015. kao i nekoliko singlova i EP izdanja. Trenutno su u procesu stvaranja drugog LP-ja koji bi trebalo očekivati do kraja ove godine.

Album The Fake Empire vodi slušaoca na intrigantno i u pojedinim momentima zastrađujuće zvučno putovanje“ – Exclaim!

The Fake Empire je kolaž tihih i silovitih, glasnih momenata, često u okviru jedne pesme. Ako pesma ne učini da se osećate kao da vas nešto prati, preti da vam zaustavi rad srca novim slojem buke“.

Website: http://www.scatteredcloudsmusic.com/
Facebook: https://www.facebook.com/scatteredcloudsmusic/
Instagram: https://www.instagram.com/scatteredcloudsmusic/
SoundCloud: https://soundcloud.com/scatteredclouds
BandCamp: https://scatteredclouds.bandcamp.com
Spotify: https://open.spotify.com/artist/3a4ENS0ekG1cCyIq8PP8vW
Deezer: https://www.deezer.com/us/artist/8335096

 

(Visited 19 times, 1 visits today)

Leave a Reply

%d bloggers like this: