Nepolitikin Zabavnik

PREDSTAVLJAMO

Marko Vasilljev, novi/stari basista benda NORTHERN REVIVAL u kratkom razgovoru za DOTKOM

Za kratak razgovor zamolili smo Marka Vasiljeva, novog (a i starog) basistu benda NORTHERN REVIVAL. Povod je njegov povratak u bend a i skorašnji koncert u CK13, 30. oktobra u 21h. U redovima koji slede pročitajte o čemu smo pričali (ako vas interesuje)…

  •   Marko, otkud sad stoner metal. Posle ska-panka i instrumentalnog proga nešto sasvim drugačije. Zašto ?

Jednostavno, zasto bih svoju kreativnost zaustavljao na jednom muzickom zanru? Koliko god volim i skapank i prog, ako dugo provedeš slušajuci i praveći tako nešto, postane monotono, što ne zelim da se desi. Dosta pesama koje smislim kod kuće su uvek negde izmedju, pa moram da odlučujem u kom pravcu da ih gradim, a to je onaj najbolji deo priče.

  • Znam da si svirao u ranim postavama benda pa me zanima da li su te možda nagovorili na zajedničkoj svirci u julu na taj korak (bio sam na koncertu i oba benda su zvučala sjajno, zaista) ?

Posle odlaska iz Northerna sam ostao u odličnom kontaktu sa gitaristom Saletom, nekako smo se kao ljudi našli, išli jedan kod drugog, pili pivo:)… Perke (bivši basista) je dobio jednu poslovnu priliku koju nije lako odbiti, i nešto posle svirke u julu smo se našli i ispričali. Nije bilo teško naći vremena, jer je gitarista Lazara otišao u Sloveniju permanentno, i iako nismo raspustili bend, nemamo probe, tako da se tajming lepo uklopio.

  • Došao si u Northern Revival baš pred snimanje novog albuma. Možeš li nam reći nešto više o tome ?

Ekipa Northerna je radila na novom albumu skoro dve godine, pesme su vec formirane, sve je zategnuto kako treba, i definitivno je lep izazov za mene da se uklopim sto brže i što bolje. Dobar je osećaj kad si ti taj koji treba da zapne, izazov je na mestu, i uuuužasno zanimljivo raditi sa njima. Nekako klikne sve, i prožima te adrenalin, a to mi je iskreno falilo zbog pandemije i “mrtve vode” od manjka koncerata. Ali, dobro je, obostrano smo zadovoljni sa progresom.

  • Povod za ovaj kratki intervju je i svirka koja vas/nas očekuje u “Crnoj Kući” koja je konačno ponovo stala na noge. Kako sam čuo ovo je jedna vrsta benefit koncerta, ali i broj posetilaca je limitiran. Šta mi možeš o tome reći ?

Kad smo čuli za limitiran broj posetilaca, malo smo se razočarali. Taj novac treba da ide za snimanje albuma i spota. Dodatna so na ranu je ovo uvodjenje propusnica, koje ce jos više smanjiti broj posetilaca, ako uopšte i bude svirke. Al ko zna, videćemo. Moje lično misljenje je da su zakasnili sa tom pričom o propusnicama, to je trebalo odavno da se uradi. Sad je to samo bledo kopiranje inostranih vlada….

  • Ko će svirati kao podrška ?

Kao podrška su tu “11 minuta”. Lično ne poznajem ekipu, nisam imao prilike da ih slušam, ali ako sviraju kao (nas zajednicki) bubnjar, bice epsko veče.

  • Koja ti je najomiljenija stvar od Northern Revival. Kao sviraču ili kao slušaocu ?

Kao sviraču i kao slušaocu najomiljenija mi je trenutno “Old Sparky“, hitična, dinamična, i neretko hvatam sebe kako “djipam” dok je sviram, sto je naravno, definitivan pokazatelj da je ta pesma dobra.

  • Ova pandemija se ne da, vidiš li joj kraj ?

Oko pandemije sam odlučio da se ne nerviram, jer nema poente. Lični izbor je bio da se vakcinisem, više od toga nema šta da uradim (naravno, nosim masku na poslu, i perem ruke šesto, šta da kažem, kuvar sam po profesiji, moram:)

  • Planovi…

Planovi su da sačekamo ovo čudo da se smiri, i krenemo momački po svirkama. Ana je izuzetna osoba, i verujem da cemo saradjivati bez problema. Naravno, kad prodje ovaj kurcshlus….

  • Hvala na izdvojenom vremenu !

Hvala i vama !

(Visited 281 times, 1 visits today)

Leave a Reply

%d bloggers like this: