Nepolitikin Zabavnik

PREDSTAVLJAMO

MUSICPOCKET & DOMUS MUSIC presents DUSHMANS + AB RE + ECHO SPIRITUS – 24/06/2022 CK13

Zajedničkim koncertom bendova Dushmans (Petrovac na Mlavi), Ab Re (Beograd) i Echo Spiritus (Novi Sad) 24. juna u CK13 počinje turneja Music Pocket Gigs. Cilj turneje je promovisanje alternativne muzike u Srbiji i šire. Ono što ovu turneju čini specifičnom jeste što će obići više od deset gradova u Srbiji i u svakom od gradova će svirati lokalni bend kao podrška bendovima iz drugih gradova.

Alternativni rok sastav Dushmans su povratnici na scenu. Bend je nastao pre 31 godine kao odgovor na narastajući primitivizam i nacionalizam u državi koja se raspadala, sa idejom da se očuvaju vrednosti na kojima su odrastale čitave generacije. Aktuelizacijom starih problema i otvaranjem starih rana, otvorilo se i novo poglavlje u postojanju grupe, tako da bend ponovo radi, a na koncertima pored starih stvari izvodi i potpuno nove pesme, u duhu novog vremena, ali sa prepoznatljivim potpisom.

Ab Re je spoj različitih uticaja, od roka, džeza do world music-Serbian rock-in-opposition band; Teatarski džez sa primesama balkanskih folk motiva. Zanimljiv je zbog nastupa na festivalima: Refract, Exit, Umbria Jazz, Okup #4 (FRA), Cirkobalkana (SRB,CRO) tokom 20 godina bez albuma. Na posletku objavljuje album “More napeto”, koji je 2020. godine izdao Studio Krokodil. Bend se dokazao u nekoliko pozorišnih projekata i savremenom cirkusu.

Echo Spiritus osnivaju gitarista Aleksandar Pavlović i bubnjar Zoran Kandić, koji je ujedno i primarni tekstopisac, kao posledicu zajedničkog stvaranja muzike iz doba cimerstva u studentskom domu. Teme koje često pokrivaju, introspekciju, prirodu socijalnih odnosa i nesklad svakodnevice sa težnjom ka trajnijem smislu, prati muzika kojoj je cilj da slušaocu na instinktivan način prenese atmosferu koja vlada u tekstovima. Nakon objavljene dve pesme i održane svirke u Domu b-612, bend se fokusira na snimanje albuma prvenca pod imenom “Disbalans”, čiji završetak očekuje do kraja jula 2022.

Cena karte će iznositi 400 RSD i biće naplaćivana na ulazu.

Dushmans:
YT: https://www.youtube.com/user/dushmanville
fb: https://www.facebook.com/DUSHMANS

Ab Re:
YT: https://www.youtube.com/user/abremusic
ig: https://www.instagram.com/abreserbia/
fb: https://www.facebook.com/abre.serbia

Echo Spiritus:
YT: https://www.youtube.com/channel/UCsMA_4tBau6QcXZdvCRec7g
ig: https://www.instagram.com/echospiritus/
fb: https://www.facebook.com/echospiritusns

(Visited 114 times, 1 visits today)

Leave a Reply

%d