Nepolitikin Zabavnik

PREDSTAVLJAMO

PunkRockHoliday 2022 8+9 – 12. 8. 2022. Tolmin, Slovenia

piše : Miloš Vojnović Schimmu

Najzad, stiže i festival koji smo svi sa ogromnim nestrpljenjem čekali praktično još od 2019. g. Naravno, to je Punk Rock Holiday 2. Drugi datum prema kome tradicionalno tempiramo letnje odmore i ove godine je u avgustu, 8 – 12. 8. 2022.

Pratimo i pamtimo da je, kao i sve ostalo, zbog pandemije festival dve godine za redom odgađan,  tako da je baza lajnap još onomad sastavljen (doduše bez Refused!) A to su: prvo i pre svih Circle Jerks (mislim da se zavukla ručica dublje u buđelar, mogao je u istom paketu i OFF! da prihaje), Flogging Molly, Anti-Flag, The Bouncing Souls, Mad Caddies, The Flatliners, zatim imena koja debituju na festivalu, a poslednjih godina su u samom vrhu interesovanja publike, kao što su: The Baboon Show i Interrupters (neka ostane zapamćeno da su predloženi od moje malenkosti za nastup još 2017. g), veterani koji su pre 4 godine i na PRH slavili 3 decenije kultnog albuma “Suffer” (ok, jeste, ta turneja je kalendarski krenula i pre samog jubileja, ali što bi rekle, u vreme izdavanja ovog klasika, mačkice iz Rijeke, kojima se divila cela SFRJ, Cacadou Look, tko mari za čari”), a u međuvremenu su stigli i do preko 40 godina rada, jedni i jedini Bad Religion i još, ko će ga znati kolika niska bisera prosutih po Beach Stageu, sa čijim radom oni manje lenji imaju još dovoljno vremena da se upoznaju i kasnije šire mitomaniju „pratio sam ih i pre 2022. a od tad baš rasturaju”

Ulaznice su, naravno, rasprodate davnih dana (kao i za sve festivale još od tamo negde 2015. g), ali ne znam baš nikoga ko je hteo da ode na PRH, a nije na vreme došao do karte, a bio je dovoljno strpljiv da tu i tamo prošvrlja netom i da već  pre avgusta obezbedi svoju ulaznicu.

Zato, spremite dobro raspoloženje, okupite još bolje društvo i kako vam bendovi svojim nastupima dan za danom budu podizali veselje do i debelo preko neslućenih granica, za kraj, a pre nego što se rastanete sa rajski nestvarno lepom prirodom, koja je amblem festivala dograbite i vi mikrofon u ruke na Punk rock karaokama i pošteno obradujte i one koji vas znaju i one koji vas tad prvi put vide. Nekako nas uvek i najviše raduju oni entuzijasti kojima (maligansko?) samopouzdanje obimno nadmašuje osećaj za blam, te što su gori u pevanju, sigurnije nastavljaju, a takvih, srećom, tamo nikad ne fali.

Od PRH su uvek velika očekivanja i još veće želje, tako da i pre nego što nam se vrati sa ovogodišnjim jubilarnim izdanjem, prizivajmo da na nekom od narednih festivala debituju i: The Drowns, Grade 2, Kronstadt, The Dickies, Bromure, The Undertones, Guitar Gangsters, Hellacopters, The Suicide Machines,  The Stranglers,  Territories, Savage Beat, Gwar, Wonk Unit…

 

 

(Visited 241 times, 1 visits today)

Leave a Reply

%d bloggers like this: