Nepolitikin Zabavnik

PREDSTAVLJAMO

SKC Novi Sad vas poziva na prvo izdanje Panonia Dry Sea festa (Petak, 08.11.2019. MKC Petefi Šandor, NS)

 

Uzimajući u obzir činjenicu da je svetska rock scena doživela ogromno osveženje procvatom stoner rock i sludge rock zvuka, SKC Novi Sad je nakon niza uspešnih koncerata ovoga žanra koji su se održali u proteklim godinama pod našim okriljem odlučio da pokrene, nadamo se, novi brend koji će u narednim godinama prerasti u vodeći domaći događaj kada je reč o pomenutom zvuku i kulturi.

Na događaju simbolično nazvanom Panonia Dry Sea Fest predstavljamo vam headlinere večeri, nikoga drugog nego tvorce sada već gigantske stoner rock scene iz Grčke bend Nightstalker koji ovaj zvuk neguju još od davne 1989. godine kada su započeli svoju dugu karijeru i danas važe za jedan od najvećih rock bendova tamošnje scene. Bend koji je grčkoj sceni udario prve temelje na kojima su se izgradila sada već jaka svetska imena kao što su: Planet of Zeus, 1000mods, Tuber, Naxatras… i mnogi drugi… Nightstalker donose sirove heavy rok emocije i neobuzdanu stoner energiju koja kulminira na nihovim živim nastupima. Na novoj evropskoj turneji bend će promovisati svoj šesti studijski album koji pod nazivom Great Hallucinations izlazi 4. oktobra. 

Pored headlinera, na našem prvom festivalu publici će se predstaviti i dva (a biće ih verovatno četiri) domaća imena od kojih vam u ovoj objavi predstavljamo:

 

Beogradski Hill, sada već dobro znano ime na domaćoj sceni. Unikatni dvojac koji svoj zvuk temelji na sludge doom nasleđu kao i snažnim uticajima psihodeličnog stoner zvuka. Bend je trenutno u studiju gde završava svoj album prvenac.

Tu su i Madvro iz Smedereva, fenomenalno osveženje na domaćoj sceni i bend koji je na sebe privukao pažnju debitantskim albumom Invocation Of High Wizard. Madvro neguju čist doom stoner zvuk stare škole koji svoje korene pronalazi u ostvarenjima ranih radova: Black Sabbath, Pentagram, Candlemass, Cathedral… i mnogim drugim velikanima ovoga zvuka… Inače, kasetno izdanje njihovog albuma “Invocation of High Wizard” i singl “We Worship” izašli su za bratski Librarion .

Ulaznice će biti u prodaji od 24. jula putem Gigstix prodajne mreže po ceni od 

500 rsd.

Naknadno će biti puštene u prodaju oldschool štampane ulaznice koje će se prodavati u CD šopu Mungos.

NIGHTSTALKER

http://www.nightstalkerband.com/

https://www.facebook.com/nightstalkerband/

HILL

https://www.facebook.com/slowsmokerituals/

MADVRO

https://www.facebook.com/MadvroStoner/

(Visited 15 times, 1 visits today)

Leave a Reply

%d bloggers like this: