Nepolitikin Zabavnik

PREDSTAVLJAMO

STONER / PSYCH HADŽILUK u SOULPEDDLER-u ! (SUNNATA, WEEDPECKER,CANABIN) 03.03.2019. – 20 h !

https://www.facebook.com/events/542575736227069/

U nedelju, 3. marta u Novom Sadu (TO JE DANAS !) sviraju dva opasna poljska benda sludge / psychedelic stoner žanra i svako ko voli ovakav zvuk bi trebao da dođe da ih pogleda ako je u mogućnosti, jer je to, sudeći po kvalitetu bendova, izuzetan događaj. Naime, SUNNATA i WEEDPECKER su prilično velika imena na toj sceni, a propustiti ih kad ti sviraju u komšiluku je zaista grozan osećaj.

Sunnata je četvorka iz Varšave koja po sopstvenom priznanju svira “ritual heavy music”, postoji već 10 godina i za sobom ima tri albuma od kojih je njihov drugi “Zorya” dobio opasno visoke ocene i od publike i od kritike, mada ja lično smatram da ni treći, najsvežiji, “Outlands” ne zaostaje za njim. 

Weedpecker je takođe četvorka, takođe je iz glavnog grada Poljske, takođe ima tri albuma, od kojih drugi (kreativno nazvan Weedpecker II) važi za njihovu najbolju ploču, s tim što bih se ovog puta apsolutno složio da je to tačno, u svom stilu muziciranja meša stoner, psychedelic rock i grunge, a postoji od 2012. godine. Zanimljivost je da je bend uzeo učešće u kompilaciji – “Stoner Rock Tribute To Black Sabbath” sa pesmom “Sweet Leaf” i očekujem da će i nju svirati na večerašnjem nastupu.

Lokalna podrška je instrumentalni trio CANABIN, sastavljen od novosadskih omladinaca, koji neguje sličan stil kao i pomenuta dva benda i ovo mu je odlična prilika da stekne tako neophodno iskustvo, važno za buduću karijeru. Oni što su ih već gledali kažu da baš obećavaju !

Koncert počinje u klubu SOULPEDDLER,(Klisanski Put 19a) u 20 časova TAČNO! (nemojte kasniti !), a ulaznica staje simboličnih 300 dinara. Zato, dođite ! Mi ćemo biti tamo !  

 

(Visited 9 times, 1 visits today)

Leave a Reply

%d bloggers like this: