Nepolitikin Zabavnik

PREDSTAVLJAMO

Straight Mickey and The Boyz: Ako nemaš snažnu volju, kako misliš da postojiš? (Straight Mickey spec. za DOTKOM, intervju)

Atomska beogradska trojka Straight Mickey and The Boyz od samom svog nastanka privukla je veliku pažnju onog dela javnosti zainteresovanog za moderni domaći rokenrol. Prašteće rifove praćenje snažnom ritam-sekcijom povremeno zameni umirujuća „vožnja“ koja slušaoca ubrzo ponovo, kao na rolerkosteru odbaci gore u energiju i buku koji su na ovim prostorima uvek u modi. U pitanju je jedan od bendova sa najboljim koncertnim nastupima. Za Dotkom govori frontmen, gitarista i vokal ovog benda, Miodrag Cicović poznatiji kao Straight Mickey.

Prošlo je nekoliko godina od vašeg prvog albuma, a nedavno se pojavio i drugi pod imenom „Čovek koji ima obaveze“. Slede koncertne promocije?

Krajem decembra prošle godine izašao je naš novi album, a mi smo od polovine decembra počeli da ga promovišemo, sad malo pojačano pred proleće, na leto imamo festivale i onda se na jesen ponovo vraćamo u klubove, tako da ćemo imati dosta koncerata i sviraćemo bukvalno svuda. Album smo snimili prošle godine. Ušli smo u studio u martu, završili to relativno brzo, smiksali i eto krajem godine je album izašao, tako da smo jako zadovoljni planom i brzinom rada.

U skladu sa imenom novog albuma, koje su sada vaše obaveze, uključujući i dalje planove?

Izbacili smo u maju jedan singl koji najavljuje album, za pesmu „Snažna volja“, a evo sad se sprema drugi „Ponovo se budim“, koji se već zavrteo na radiju i već mesec-dva ima neki svoj život. Spot bi trebalo da se pojavi ovog meseca. Spremamo još 3-4 spota koja će da isprate ovaj album. To je neki plan do kraja godine koji hoćemo da ispunimo. I imamo još neke stvari, neki „live“ hoćemo da uradimo i isto imamo dosta novih pesama koje prosto nisu našle mesto na ovom albumu. Radimo na njima kad stignemo i već se nešto tu kocka da budemo što komotniji kad ponovo uđemo u studio, verovatno sledeće godine.

foto : Nemanja Đorđević

Veoma ste aktivni kad su koncerti u pitanju.

Sviramo svuda, po regionu najviše, ali išli smo i preko. Sad imamo planove da to bude konstantnije samo sad zbog nekih obaveza gledamo da to nekako skockamo. Prosto sad treba svirati, treba i snimati, treba raditi nove pesme, novi video… Zadali smo neki tempo i to prosto tako ide. Imali smo album, 4-5 godina smo ga svirali i sad je ta dinamika rada normalna kad izdaš novi album. Zadali smo sebi zadatke koje treba da uradimo. Većinu stvari sami radimo i u tom smislu je to određena obaveza koja mora da se ispuni i ne može baš mnogo stvari da se stigne.

Kako privući veću medijsku pažnju?

Ako me pitaš za neki recept, to ne bih znao. Ono što mi možemo da uradimo jeste da sviramo i radimo sve ono što inače radimo i pokušamo da na taj način zainteresujemo neke ljude koji mogu da nas dovedu do nekog prostora u medijima kao što su radio i televizija. Tu je sad i internet koji je postao medij broj jedan. Na njemu imaš mnogo stvari, gomilu svega i čovek možda ne može ni da nađe ono što želi, ali to je ipak jedan način oglašavanja koji nam je mnogo dostupniji i lakši nego ostali mediji. Jasno mi je da je to bitna stvar. U Srbiji ti nacionalni televizijski kanali još uvek vladaju što se tiče procenata gledanosti i u tom smislu je još uvek bitno da se bend pojavi tamo ili da se nađe negde na radaru da bi ga veći broj ljudi čuo, ali dok se to ne promeni, kjuč je svirati koncerte.

intervju odradio i priredio Dragan Toza Milanović

(Visited 62 times, 2 visits today)

Leave a Reply

%d bloggers like this: