Nepolitikin Zabavnik

PREDSTAVLJAMO

Thrash ekspanzija (intervju sa bendom RIVERROTH )

riverroth-logo

Izgleda je u jeku opšta ekspanzija thrash metala u našoj zemlji, a pogotovo u Novom Sadu gde na malo kvadratnih metara svira već zavidan broj bendova sličnog muzičkog žanra i stava, ali da ne budem pogrešno shvaćen, za sve ima mesta i svi oni su dobrodošli jer je poznata istina da kvantitet rađa kvalitet. Jedan od tih novih i mladih thrash bendova je i RIVERROTH sa kojima je malo popričala naša Gorana Stepančev o njihovim počecima, sadašnjem stanju i planovima za budućnost.

Screenshot (73)_cr

 

DOTKOM : Predstavite se ! Kako ste se upoznali ?

STRAHINJA : Na gitari je Marko Marketić, ovo mu je prvi nastup,dosad je sa nama bio Miodrag Kostić koji je zapalio u inostranstvo da tamo radi, ja sam Strahinja Janković, sviram bas i pevam i Mladen Ivanković svira bubnjeve. Mladen i ja smo se upoznali preko Fejsbuka , Relja Škrbić iz benda Deathonation nam je pomogao da se upoznamo, a sa Markom sam drugar, idemo u istu školu.

IMG_1957

DOTKOM : Kada je zvanično osnovan bend ?

STRAHINJA : Osnovani smo krajem 2015. godine, ali ozbiljniji rad i svirke su počeli srredinom 2016. godine. Postava se dosta menjala, pa smo sa pet članova spali na tri trenutno.

DOTKOM : Zašto baš Riverroth i da li to ime ima neko značenje ?

STRAHINJA : Ime je dao Ića iz Deathonationa, nama se svidelo, a tako nam se zove i karakter u jednoj igrici gde predstavlja sluzavog, ljigavog vanzemaljca.

IMG_1953

DOTKOM : Na samom početku ste svirali isključivo kavere ili ste imali i svoje pesme ?

STRAHINJA : Na samom početku da, ali smo vrlo brzo krenuli da pravimo i sviramo i autorske stvari i u istom ovom klubu (CK13) smo pre godinu i neka dva meseca odsvirali svoje prve dve autorske pesme.

IMG_1956

DOTKOM : Kada ste se upoznali sa ovakvom vrstom muzike i da li imate neke idole ?

STRAHINJA : Što se tiče mene ja sam prvi put sa nekih sedam godina ćuo Slipknot i odmah mi se takva muzika svidela.

MARKO : I ja sam negde kad sam krenuo u osnovnu školu počeo da slušam muziku, prvo preko ćaleta neki domaći rok, a malo kasnije sam otkrtio Metaliku, Slejer, Sodom…

Screenshot (74)_cr

DOTKOM : Zašto baš thrash kao žanr ?

STRAHINJA : Šta ja znam, meni je thrash uvek ležao zato što je brza muzika i što može da se divlja i skače uz takvu muziku.

Ostatak intervjua možete pogledati na našem youtube kanalu  : 

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=VRz1xS0tmU4&w=560&h=315]

(Visited 20 times, 1 visits today)

Leave a Reply

%d bloggers like this: