Nepolitikin Zabavnik

PREDSTAVLJAMO

Tribina “Koraci razvoja” u petak, 23.XI u 19h (PLAY, Balzakova11/1)

KORACI RAZVOJA

TRIBINA O POZITIVNOM UTICAJU IGRE I FOLKLORA NA RAZVOJ DETETA

Zadovoljstvo nam je da Vas pozovemo na tribinu ”Koraci razvoja” koja će se održati u petak, 23. novembra u 19h u Centru za razvoj potencijala dece i mladihPlay”, Balzakova 11/1, Novi Sad. Tribinu organizuje Udruženje za pomoć mentalno nedovoljno razvijenim osobama Grada Novog Sada.


Kako folklor kao tradicija i rekreacija koja nadmašuje osnovnu potrebu deteta za aktivnošću i kretanjem utiče na aspekte dečijeg razvoja govoriće Svetlana Đačanin, etnomuzikolog i Marina Gabrović, rukovodilac dečijih folklornih ansambala. Iz ugla defektologa, Tamara Nikčević će objasniti zašto je bitno da u dečijim aktivnostima, od najranijeg uzrasta, budu prisutni elementi kojima je folklor prožet, kao što
su: pokret, korak, ritam, tempo, pesma i drugi. Na važnost igre i uloge odraslog u igrovnim aktivnostima dece ukazaće Katarina Majkić, pedagog i praktičar Terapije igrom.
Tribina ”Koraci razvoja” je druga tribina koje će se realizovati u okviru projekta ”Sportski krug prijatelja’’ integralnog dela projekta ”Sport za sve”, koji se sprovodi u saradnji Udruženja za pomoć MNRO Grada Novog Sada i UNICEF-a uz finansijsku podršku Vojvođanske banke sa ciljem promocije socijalne inkluzije dece sa smetnjama u razvoju i invaliditetom kroz sport i rekreativne aktivnosti.

https://www.facebook.com/events/502910003526861/

Udruženje za pomoć mentalno nedovoljno razvijenim osobama Grada Novog Sada
Projekat ” Sportski krug prijatelja – Sport za sve ”

(Visited 32 times, 1 visits today)

Leave a Reply

%d bloggers like this: