Nepolitikin Zabavnik

Priče iz ravnice

ALMA MONS HUNT – HARD ENDURO 2017.


Hard-Enduro-Alma-Mons-Hunt-2017-dotkom (6)
Na Fruškoj gori kod Novog Sada, tačnije kod Vrdnika, 28. i 29. oktobra 2017. godine će se održati prvo zvanično Hard Enduro takmičenje, pod nazivom Alma Mons Hunt 2017, u organizaciji Sums Shumars-a.
Prema rečima organizatora geografski položaj Fruškaća odgovara kako našim, tako i drugim vozačima iz okolnih zemalja, te se očekuje i prisustvo takmičara iz celog regiona.
Trku će karakterisati teški tereni kao što su kamen, potoci, hard usponi, ali i brze deonice. Takmičenje će se odvijati u dve kategorije klasifikovane po težini:
Klasa A – za iskusne, fizički i mentalno spremne vozače sa već savladanim hard-enduro tehnikama i veštinama, i visokim pragom bola i izdržljivosti.
Klasa B – za srednji nivo hard-enduro vožnje. Vozači moraju imati pristojno iskustvo u vožnji po teškim terenima, dobru fizičku i psihičku formu neophodnu za savladavanja teškog terena. Ovo je klasa za napredne vikend vozače.
Trkačka staza je procenjena na 135 km off-road terena sledeće strukture:
Dan 1Prolog + Enduro – procenjenih 50 km
Dan 2Hard Enduro, procenjenih 85 km
 

Fotografije: Milan Babić

Prijave za ovu trku su već otvorene, a kako se broj dana do trke smanjuje, tako se cena kotizacije povećava. Organizatori su obezbedili i osiguranje takmičara za oba dana, majcu sa obeležjem trke, suplemente za izdržljivost, kao i piće. Za dame i one mlađe, starosti od 14 do 18 godina, učešće na trci je potpuno besplatno.

Više informacija o celom događaju saznajte na zvaničnom sajtu trke – http://www.almamonshunt.com ili pozovite broj telefona 069 786277.

T. Živković

[vimeo 229756291 w=640 h=360]

(Visited 36 times, 1 visits today)

Leave a Reply

%d bloggers like this: