Nepolitikin Zabavnik

Priče iz ravnice

"Čalabrc Fest 02", a na Podbari

????????????????????????????????????

calabrc fest
Danas popodne je od 14 do 20 časova, na Podbari, u bašti kafea ” Betula” , u ulici Marka Miljanova 13 održan drugi po redu ” Čalabrc Fest“. Posetioci su bili u prilici da probaju i kupe razne proizvode i delikatese koje su izneli dvadesetak izlagača. Kako kažu organizatori ovaj festival je osmišljen da bude pomoć i prezentacija domaćicama i malim preduzetnicima, koji u eri brze hrane, neguju tradiciju u svojim domovima i tako brinu o svojoj porodici.


Glavni organizator ovog festivala dala nam je kratku izjavu za DOTKOM, a fotografije koje je napravio naš majstor-fotograf Goran Kuprešak približiće vam proizvode i atmosferu ovog festivala :
calabrc-fest-0023
                                     Sandra Popović, organizator (levo na slici)
Ja sam Sandra Popović, organizator festivala „ Čalabrc Fest“ . Ovo je drugi festival po redu, prvi smo održali prošle godine u septembru na „ Danima Podbare“. Trudimo se da održimo u kontinuitetu dva puta godišnje. Izlagači su, uglavnom domaćice iz našeg grada, ali ima i malih preduzetnika, tako da smo im mi neka vrsta prezentacije i pomoći da se vide, da se čuje za njih, možda i mogućnost da se upoznaju i udruže. Nastupanje na našem festivalu može da im bude i podstrek za dalji rad. Znamo da postoji dosta manifestacija sličnog karaktera, ali nam je bila namera da i Podbara ima nešto svoje, prepoznatljivo.

Započeli smo prošle godine, 11. septembra, ali smo odlučili da ova manifestacija ide i u proleče, da slavimo „ dane hrane“, kada je veća ponuda svežeg voća i povrća, ali ćemo se sigurno pojaviti i u septembru. Htela bih da napomenem da je ovo festival u čast dobre i zdrave hrane, gde negujemo tradiciju, stare zanate, stare recepte, ali i isto tako podržavamo neke novine koje, možda, treba uvesti i ukazati na njih. Dobra stvar je što se ove domaćice koje danas izlažu brinu i o svojim porodicama da se hrane zdravo. Trudimo se da svi naši izlagači budu „e-free“ što znači, bez emulgatora, bez ikakvih veštačkih dodataka, znači, naš moto je  – zdrava, ukusna i domaća hrana !”

(Visited 58 times, 1 visits today)

Leave a Reply

%d bloggers like this: