Nepolitikin Zabavnik

Priče iz ravnice

Prvi ” Noćni Bazar” na Ribljoj pijaci…

 Sinoć je na Ribljoj pijaci održan prvi ” Noćni Bazar“, manifestacija koja je zamišljena da se na njoj pojave izlagači i proizvođači koji se bavi proizvodnjom i prodajom gastronomskih i umetničkih proizvoda u sopstvenoj režiji. Dve osobe koje su zaslužne za organizaciju ” Noćnog Bazara” su Ivana Jovičić i Marija Radojčić sa kojima je, uz kafu,  porazgovarao Goran Kuprešak.

Nocni-bazar-12

Ivana Jovičić se bavi digitalnom štampom, dizajnom i pripremom za štampu, ali i proizvodnjom ručnih radova. Radi i slike na drvetu i neke asesoare i zajedno sa Marijom je došla na ideju da naprave manifestaciju gde će se mali preduzetnici predstaviti sa svojim radovima. Ono što je interesantno u celoj priči je da je manifestacija humanitarnog karaktera, tj. upotpunjena je humanitarnim akcijama. Prva je ta da se skupljaju sredstva za operaciju očiju, za našu sugrađanku Vesnu Aković koja rapidno gubi vid i postoji opasnost da oslepi. Njene prijateljice će prodavati proizvode od kojih će se sredstva preusmeravati za operaciju. Druga je za malu Nađu , koja ima 3 i po godine i boluje od leukemije. Njena majka izrađuje nakit koji će se takođe naći u prodaji. Treća akcija je ta da UG „ Genijalac“ skuplja igračke za decu iz socijalno-ugroženih porodica. Cela atmosfera će biti začinjena zabavno- muzičkim sadržajem a ljudi koji dođu sa decom će moći da ostave decu u radionicama koje organizuje isto „ Genijalac“.

Nocni-bazar-18

Marija Radojčić je vlasnica franšize za „ Business Caffe“ za Srbiju i predstavnica porodičnog biznisa .Naime, njena porodica se bavi proizvodnjom sira. To je brend „ Friški jazački sir“ . To je još uvek mala proizvodnja koju razvijaju na zdravim osnovama u skladu sa potrebam tržišta. Njihovi proizvodi su različiti od drugih zato što mleko (sirovinu) za preradu isključivo koriste sa njihove farme, a hraniva koja daju kravama uzgajaju se na njihovim njivama. Ciklus proizvodnje je zaokružen i kontrolisan u potpunosti i jedino tako se može garantovati za kvalitet proizvoda.  Projekat se finansira iz marketinga koje su uradile njih dve. Tako su našle sponzore za ovaj projekat.

Na „ Bazaru „ je bilo skoro 160 izlagača iz čitave Srbije. „Tržnica“ im je izašla u susret sa cenama. Zaista su maksimalno spuštene za ovu manifestaciju. Medijski pokrovitelj je „Radio 021“. „Prvi Noćni Bazar „ je pokrio zaista širok dijapazon izlagača i njihovih proizvoda. Bio je prilično dobro posećen, a po rečima organizatora, drugi nas očekuje već u decembru…

(Visited 66 times, 1 visits today)

Leave a Reply