Nepolitikin Zabavnik

Priče iz ravnice

U poseti – konjičkom klubu " Graničar"

IMG_20170502_145429501  Ranom zorom, sabajle, probudih se oko 9h. Gledim lepo vreme napolju, a da sedim u stanu neću. Gde da idem sa svojom šćeri? Šta da radimo? Hmmmm. Pade mi nešto na pamet. Hvala Bogu, nije ciglja, nego sjajna ideja.
IMG_20170502_152006211
Konjički klub “Graničar” se nalazi na samom obodu Novog Sada ili ti pored samog autoputa za grad koji neću ni da spominjem. Nije Subotica, naravno. Za one koji ne znadu, KK Graničar je jedan od najtrofejnijih novosadskih klubova u konjičkim sportovima, u ovom slučaju preponsko jahanje.


  Osnovan je davne 1954. godine i zauzimao je stalno mesto u reprezentaciji SFRJ. Klub se na pocetku nalazio u „Karađorđevoj“ ulici, da bi kasnije bio prebačen na Klisu, i na kraju 1981. godine prebačen na potezu između Kaća i Novog Sada, u prelepom i prirodnom ambijentu.

 Sam položaj ovog kluba predstavlja odlično mesto za psiho-fizički odmor. Prelepa priroda, čist vazduh, psi i ono najvažnije konji su samo jedan deo onoga što ovaj klub ima da ponudi. Tokom boravka možete razgovarati sa članovima kluba o istoriji, nagradama i takođe ono najbitnije, maziti kuce i jahati konje.

 Ulaskom u trofejnu sobu možete videti puno osvojenih medalja, trofeja i pohvalnica. Time što svoje medalje većinom poklanjaju deci koja dolaze u tu pokazuje da u ovom klubu postoji prava ljubav prema životinjama i prirodi, a ne samo zamisao profita. Takođe želeo bih da napomenem, kako je velika gre’ota što ovaj konjički klub nema adekvatan prilaz i nadamo se da će grad učiniti nešto povodom ovoga.

Goran Stepančev

(Visited 275 times, 2 visits today)

Leave a Reply

%d bloggers like this: