Nepolitikin Zabavnik

RECENZIJE

Lepršavi i nepretenciozni pogled u retrovizor (HENRY’S FUNERAL SHOE : Smartphone Rabbit Hole, recenzija)

Braća Kliford, Aled i Brenig iz Južnog Velsa su objavila svoj treći i sigurno mogu reći, najbolji album. To što oni sviraju nije ništa novo. Sve smo to čuli još od bendova kao što su The Sonics, The Who, White Stripes (poslušati “High Shoulders Everywhere”)  ili The Datsuns pa čak i Creedence Clearwater Revival (poslušati petu pesmu po redu “ The Right Time”, a odmah posle nje i sledeću “Quick As A Hiccup”) ali to što HENRY S FUNERAL SHOE rade, rade maestralno.

Blues / rock na nešto alternativniji način, ali dovoljno pitak i lepršav da bi se svideo i onim nezahtevnijim slušaocima. Tu baš leži i glavni kvalitet ove ploče. Dašak americane (“Ball And Chain”), hard rock groove-a u “Everything Say Hi” i poletnog Dr.Feelgood-like rifa u “Some Boat Different Sail” sa solom na slajd gitari samo daju vetar u leđa raznolikosti albuma. Naslovna pesma donekle liči na Dylanovu “Subterranean Homesick Blues” , ali na steroidima i sa gitarskim solom provučenim kroz efekte.

Sve u svemu, ovo je jedna sjajna, nepretenciozna ploča koju ću često slušati. Sigurno jedna od favorita za ploču godine na mojoj ličnoj top listi…

(Visited 14 times, 1 visits today)

Leave a Reply

%d bloggers like this: