Nepolitikin Zabavnik

RECENZIJE

Provalija popunjena sjajnim povratničkim albumom (VOMITORY :”All Heads Are Gonna Roll”, recenzija)

Pre otprilike deceniju, švedske death metal legende VOMITORY objavile su da se raspuštaju, ostavljajući za sobom osam albuma prepunih prvoklasnog i agresivnog death metala. Dok su nam posledice raspada benda donele ne baš uspešnu zamenu u vidu benda CUT UP, koji su uključivali članove VOMITORY Erika Rundkvista (bas/vokal) i Tobiasa Gustafsona (bubnjevi) zajedno sa gitaristom Andersom Bertilsonom (koji je svirao uživo sa VOMITORY) i snimili dva albuma za Metal Blade, koji su bili, onako, solidni, ali ne dovoljno kvalitetni za veću popularnost kod fanova koji su željno očekivali ponovo neki atak na uši iz VOMITORY fabrike…

…Ta zjapeća rupa, čitaj – provalija, popunjena je povratkom benda koji je nadoknadio izgubljeno vreme svojim dugo očekivanim povratničkim albumom „All Heads Are Gonna Roll“. Ploča je nesumnjivo prikladno nazvana jer je upravo to ono što očekujete da se desi dok slušate album i u stvari više zvuči kao obećanje nego kao pretnja.

Pesme na novoj ploči apsolutno vrcaju energijom od početka do kraja. Ovo je, naravno, kao i do sada brutalni death metal pre svega, ali, bend ovog puta ima nekoliko različitih varijacija u zvuku jer smo dobili masivni groove kakvim vole da nas počaste moderni thrash bendovi i D-beat koji obilato koriste deathcore i metalcore bande.

Krvožedni komadi poput „Ode To The Meat Saw“, „The Deepest Tomb“ i „Dead World“ naročito, su klasični VOMITORY, ali zvuče podjednako vitalno kao i modernije stvari, „Dead Man Stalking“ ili „Piece By Stinking Piece“. Produkcija na“ All Heads Are Gonna Roll“ igra veliku ulogu u ovome i čini da sve zvuči tako masivno, a energija koja emituje dok slušate je pozitivno očaravajuća i strašna koliko i brutalna.

„All Heads Are Gonna Roll“ je više nego solidan povratak na scenu Rundqvista i drugova i zaista se čini kao da nikada nisu otišli. Upravo ta neposrednost i energija ove ploče, sa brutalnim metal himnama benda koji zvuče tako poznato, ali istovremeno sveže. S obzirom da je ovo njihov prvi album za 12 godina i da je baš pozitivno iznenađenje, nadajmo se da nas VOMITORY neće ostaviti toliko dugo da čekamo na novi materijal.

(Visited 175 times, 1 visits today)

Leave a Reply

%d bloggers like this: