Nepolitikin Zabavnik

RECENZIJE

Različite staze vode ka vrhu – REFLECTION : “Different paths”, recenzija

Reflection je bend iz Gornjeg Milanovca, ali bi komotno mogao da bude i bend iz Brajtona, Vankuvera ili Kosta Mese jer ne vidim skoro nikakvu razliku u kvalitetu muziciranja naših momaka i ekipa sa Zapada. Postoje dve godine i sviraju kombinaciju post-hardcore i screamo stila ubedljivo kao da su na sceni najmanje deset. Debi album “Different Paths” donosi devet odličnih pesama koji traju malo više od pola sata što je sasvim dovoljno da vas uveri u kvalitet i neverovatni potencijal benda.

foto : Mihajlo Janković

Meni najomiljenije pesme sa ove ploče nagurale su se na početak, što ne znači da mi posle n-tog slušanja neka druga neće biti favorit, pa su posle možda i neubedljivog introa “Sleeping Inside”, “Questions” sa sjajnim tekstom iz kojeg ću vam izdvojiti strofu koja će vam plastično dočarati pank stav milanovačke četvorke :

What have we learned, what have we changed
Running in a circle, progress delayed
Nothing to offer, just empty phrase
when mind is filled with their tales”

i “The Lightless Sky” koja ima zaraznu melodiju koja probijana vriskovima pevača Jovana Lješevića deluje i pomalo uznemirujuće što je možda i konstanta celog albuma. Od ostatka ploče draže su mi “Voices” i “Never Care”, primetno brža od ostalih stvari koje su uglavnom mid-tempa, a “Leave It” pleni melodijom i još jednim odličnim tekstom koji su, generalno, na vrlo visokom nivou :

“There’s no truth, nothing′s real
All is based on the power they bought
I′m sick of this, it′s taking too much
They start to belive in their own lies”

Reflection sam gledao dva puta uživo i oba puta sam osetio da je reč o vrlo kvalitetnom bendu koji prati trendove, ali ima svoj specifičan pečat. Ovaj album je to potvrdio i čak poboljšao moje mišljenje o “Reflection”-u koje je ionako bilo poprilično visoko. Gitarski delovi su na zavidnom nivou, ritam sekcija precizna i ubedljiva, a glas moćan i sugestivan, uprkos činjenici da mi ovakva forma vokalnog izražavanja nije omiljena.

Album možete skinuti na samoj Bandcamp stranici benda besplatno ili za simboličnu sumu kojom biste podržali ovaj zaista sjajan bend. https://reflectionhcp.bandcamp.com/releases?fbclid=IwAR2HrVcrcrl2Bf-HQ8ItBlU33EqeRTDgVSP3czNBzKSdgHVKdCvDQti3aUc

Za kraj, toplo bih vam preporučio “Different Paths” i postavio ga na vrlo visoko mesto ovogodišnjih izdanja na ovim prostorima.  

 

 

(Visited 35 times, 1 visits today)

Leave a Reply

%d bloggers like this: