Nepolitikin Zabavnik

RECENZIJE

Tri puta šest ne znači išta pre ponoći – Tropical Fuck Storm X King Gizzard And The Lizard Wizard “Satanic Slumber Party” (EP)

piše : Daniel Tikvicki

 
Od ludih momaka iz Australije koji se odazivaju na ime  se svašta može očekivati, ali još jedno prelaženje na tamnu stranu nakon “Infest the Rats’ Nest”, iskreno nisam očekivao. Čuj tamnu stranu.
 
S druge strane, ništa “gori” nisu ni njihovi sunarodnici Tropical Fuck Storm, sa kojima već godinama sarađuju. Iako mlađi stažom, nisu ni TFS za bacanje što se tiče neopsihodelije.
 
 
Prvo što sam primetio, dok sam gazio bespućima Deezera i posle milionitog preslušavanja albuma koji mi na uši izlaze (ali ih i dalje volim), ukazala mi se sličica sa rozikastom pozadinom i crteža na kom se pored nevinog cvetića, nalazi i Bafomet (rekao bih). Shodno nazivu EP-a, atmosfera zaista jeste kao da si otišao kod ortaka/ortakinje da prespavaš, a on/ona zaklet sektaš i štovalac Satane. Slobodno zovite i na takve događaje, samo sam po papiru hrišćanin (xD).
 
 
“Satanic Slumber Party” je izdat je u martu ove godine i traje veoma kratko, manje od 19 minuta, što mu matematički dođe da zaokružimo na 18, 3×6, dakle 6-6-6. Sve jasno. I dodat je na spisak od MILION albuma Gizzarda, jer su rešili da prejebu i Zappu sa brojem izdatih albuma, za života (OBOŽAVAM IH!). Ipak, da se ne završi na tome da su se prosto dva benda iživljavala skoro 19 minuta nad nevinim ušima (khm), pomenuću da je ovo samo deo jedne veće sesije dok su Gizzardi radili na albumu “Fishing for Fishies”, što zvuči potpuno suprotno ovome što možete čuti na đavolskom uratku. Zapravo, “Satanic Slumber Party” i ima prijateljsku atmosferu, upakovanu u čistu psihodeliju, uz otklon ka velikanima occult rock zvuka kao što su Coven, General Witchfinder i možda The Devil’s Blood. To mi je zapravo i privuklo pažnju. “Nedostatak” dodatne produkcije svesno imitira pomenute bendove, prljavost sedamdesetih, tekstovi koji zapravo pripadaju nekom grimoaru; opet, čujem deliće za koje sam siguran da pripadaju KGLW, a TFS ću morati da obrnem još koji put. Mislim da se tu ne zna ko je šta svirao, jer ni ne piše uopšte, potpisana su oba benda. Oni su se ludo zabavljali, verujem, samo se nadam da su očistili svu krv, pesak i otpatke od crnih sveća nakon, khm, spavanja, ne valja brate da kuća/studio bude u haosu.
 
 
 
(Visited 69 times, 1 visits today)

Leave a Reply

%d bloggers like this: