Nepolitikin Zabavnik

RUKE

Dobrodošli u “Alterslaviju” , prodajna izložba Živka Kondića u kafeu/galeriji “Izba”

Živko Kondić, iliti Zhillustrator je vizualni umetnik iz Novog Sada, koji kroz svoj rad spaja nekoliko aspekata fantastike, uz jak uticaj realizma i nekada skoro romantičarskih narativa. Ovim putem vas pozivamo na njegovu prodajnu izložbu pod nazivom ” Dobrodošli u Alterslaviju“u Novom Sadu, koja traje od 8. maja do 6. juna u novosadskom kafeu “Izba”, Železnička 4.

Dobrodošli u Alterslaviju” će vas provesti kroz šarene, raznolike, u isto vreme neobične i potpuno normalne predele Alterslavije, alternativne verzije našeg regiona u kome se uprkos tehnologiji i dalje odvija spor, lagan život. Život u kome alasi lenjo spavaju, dečaci crtaju oblake nad Dunavom, u kom se deca gađaju smotano napravljenim grudvama, u kome se i dalje čisti sneg po Iriškom vencu i dede voze unuke na traktorima. Doduše, lebdećim traktorima.

Ovo su fotografije Žiletovih 12 slika koje su izložene. Fotkao ih, kao i ostale u ovom članku, naš fotograf, Mihajlo Janković.

“Alterslavija” je započeta 2016. godine, jednostavno kao serija pejzaža, ali kroz godine je postala sve više narativna, pokušavajući da u posmatračima probudi melanholiju i lepa osećanja kroz neke ljudske priče koji se dešavaju u prikazanim predelima. Živko nije veliki fan trenutnih popularnih obrazaca post-apokalipse, pa pokušava da utiče na ljude na neki svoj način.

“Dobrodošli u Alterslaviju” je Živkova prva samostalna izložba slika u Novom Sadu, a druga u Srbiji, jer je upravo završena ona u Beogradu pa je sada preseljena u Novi Sad, u kafe / galeriju “Izba“. Na izložbi ćete imati priliku da vidite dela iz serijala Alterslavia i stvari povezane s njim, ali i da ih kupite ako vam se dopadnu. Prodajna izložba će trajati do 6. juna ! Osim velikih formata umetnik je svoja dela izradio i na razglednicama i manjim formatima izlazeći u susret kupcima koji ne mogu da priušte slike u originalnim veličinama, a želeli bi da oplemene svoj prostor nekim od Žiletovih motiva. 

BIOGRAFIJA UMETNIKA:

Živko Kondić je rođen 1985. godine u Sremskoj Mitrovici, a osnovnu školu je završio u Gajdobri. Od 2000-2004. godine Živko pohađa školu za dizajn “Bogdan Šuput” u Novom Sadu, smer za grafički dizajn, a nakon toga studira web dizajn na tadašnjoj Višoj Tehničkoj Školi u Novom Sadu. Nedugo zatim, prebacuje svoj fokus na ilustraciju, crtanje i slikanje.

Od 2009. godine Živko razvija interes i ljubav prema digitalnom slikarstvu, koju realizuje na radnom mestu u malom novosadskom studiju Yellow Quince, više godina radeći kao umetnik i razvijajući veštine.

Tražeći svoj put i mesto u industriji, Živko postaje freelance umetnik nakon više godina in-house rada, stavljajući sebe na trenutni kolosek. Radeći na svojim veštinama i praveći svoju priču, sarađivao je sa raznim klijentima iz nekoliko sfera, uglavnom manjim, uz pokoje veće ime poput Games Workshop.

Od 2013. godine Živko se sa svojim radovima pojavljuje po regionalnim konvencijama fantastike, a do danas je učestvovao kao izlagač, gost ili predavač na većem broju događaja u 6 zemalja. Samo u poslednjih mesec dana bio je na konvencijama u Hrvatskoj i na Kipru, a uskoro ga očekuje nastup na sličnoj manifestaciji u Nemačkoj. Kaže da je neizostavno potrebno stalno biti na oku potencijalnih kupaca i onih koje zanima njegov rad jer je konkurencija velika i mišljenja je da pasivnost nije dobra po umetnika ni po kojem osnovu.

Osim toga, mnogi Živka znaju i kao gitaristu stoner / doom benda “Tentacle Wizard” u kojem se dokazuje kao multitalentovani umetnik ! Amaterski se bavi fotografijom, dosta putuje, komunikativan je i trudi se da uživa u životu… 

Izvolite u IZBU na izložbu !

(Visited 90 times, 1 visits today)

Leave a Reply