Nepolitikin Zabavnik

RUKE

Otvorena izložba “Smrt vreba”, akademskog umetnika Danijela Babić (galerija SULUV)

U ponedeljak, 20. septembra, u 19 časova, u Galeriji SULUV, otvorena je izložba Danijela Babića, pod nazivom „Smrt vreba”. Izložba će biti otvorena do 9. oktobra 2021.

Serija radova rađenih na nađenim, dobijenim ili kupljenim manekenskim lutkama, reklamnim banerima, kutijama i odbačenim reklamnim materijalima.

Motiv lobanje kao simbol ljudske smrtnosti iskristalisao se kao dominantan motiv, te stoga i naziv izložbe „Smrt vreba”. Deo radova nastao je i na klasičnom slikarskom platnu tehnikom akrilika, u periodu od 2017 – 2021. godine. Ova izložba je samo još jedno podsećanje na našu prolaznost.

Deo izložbe “Smrt vreba” postavljen je i u Kafe galeriji Frida Kahlo u Novom Sadu (Zmaj Jovina 21, I sprat). Postavka u Fridi je predviđena da traje tokom čitavog meseca oktobra 2021.

Danijel Babić je rođen 1967. godine u Očaušu (BiH). Završio je srednju školu za grafički dizajn “Bogdan Šuput” u Novom Sadu. Diplomirao je na Višoj školi za likovne i primenjene umetnosti u Beogradu i na Akademiji umetnosti u Novom Sadu, odsek slikarstvo. Učestvovao na većem broju kolektivnih izložbi u zemlji i inostranstvu.

(Visited 218 times, 1 visits today)

Leave a Reply

%d bloggers like this: