Nepolitikin Zabavnik

RUKE

PETAK – Dejan Ševo – IZLOŽBA

U petak 2. oktobra sa početkom u 18h u Galeriji Kulturnog Centra Karlovačke umetničke radionice, na trgu Branka Radičevića, Dejan Ševo će izložiti svoje radove kao retrospektivu kroz dvadeset godina rada I stvaralaštva. Moći ćete da uživate u njegovim pastelima, uljima, crtežima, mozaicima I naravno onome po čemu je I najpoznatiji javnosti, akvarelima. Pozivamo vas ovom prilikom da posetite Sremske Karlovce I učestvujete u ovom jedinstvenom događaju.

Pa da vas podsetimo ko je Dejan Ševo

Srpski slikar-akvarelista, rođen je 04. aprila 1978. u Zadru. Nakon završenog školovanja, posvećuje se uglavnom akvarelu, kao slikarskom medijumu, mada su u njegovom opusu zastupljena ulja, crtež, pastel i mozaik. Akvarel omogućava mobilno slikanje na lokaciji što umetniku daje mogućnost da brzo uhvati momenat. Najzastupljeniji su pejzaži, gradski motivi, stvari iz svakodnevnog okruženja i zapisi sa putovanja.

Ševo se profesionalno bavi slikarstvom proteklih 20 godina. Imao je više studijskih putovanja u sopstvenoj režiji u Istanbul, Prag, Hamburg, Baltičke zemlje (Letonija i Estonija) i u Rusiju. Tokom tih putovanja slikao je na lokacijama i ostvario saradnju sa mnogobrojnim galerijama. Umetniku je od svih putovanja, od kojih je dva puta posetio Istanbul, najdraže putovanje u Moskvu i Sergiev Posad koji je grad pobratim sa Sremskim Karlovcima.

Početkom prve decenije 21. veka kao mlad umetnik bio je učesnik preko 20 likovnih kolonija i izlagao je na preko 40 kolektivnih izložbi. Po njegovom ličnom shvatanju, umetnik ne bi sebi smeo da dozvoli da napravi samostalnu izložbu u prvih 20 godina profesionalnog rada,  stoga je ova 2020. godina kruna njegovog dosadašnjeg dvadesetogodišnjeg rada.

(Visited 146 times, 1 visits today)

Leave a Reply