Nepolitikin Zabavnik

SUSJEDI

Predstavljamo vam zagrebački sastav DORINGO !

Predstavljamo vam novi singl Tri Probe Tjedno benda Doringo iz Zagreba. Doringo je instrumentalni sastav koji kombinuje surf rock, prog, “world music” i fusion i sastavlja ih u jednu celinu poprilično jedinstveno i originalno.
Ovaj singl je ujedno i najava njihovog trećeg albuma Budem budem čiji se izlazak očekuje početkom 2021. godine.
 
 
Pesma je dobila i video spot za čiju je režiju i montažu zaslužan Doringo. U spotu se pojavljuju svi članovi sastava: Damir Mihaljević (bubanj), Mihovil Jurdana (bas), Mak Murtić (flauta, saksofon), Lucija Stanojević (violina) te Doringo (gitara).
 
Snimanje se odvijalo u tri različita studija tokom ove jeseni. Violina je snimljena u bOravArt studiju, gitara i saksofon u Gringo’s Gate studiju a bubanj i bas u studiju SveMir. Miks i master je također obavio Doringo u Gringo’s Gate studiju.
 

Biografija:

Sve je počelo 2006. godine osnutkom benda “Šta ima?” koji je kroz mnogobrojne postave (točno njih 8) isprofilirao zvuk i želje jednog od autora. Taj autor je Doringo, koji je i nazvao sastav po sebi nakon raspada matičnog benda. U formi tria koji čine Doringo (gitara), Mihovil Jurdana (bas) i Damir Mihaljević (bubanj) djeluju od 2016. Godine. Prvi album “Infography” izlazi 2017. a nakon njega nekoliko singlova te live snimaka da bi konačno novi album “Gužva u Svemiru” izašao početkom 2020. Iste godine sastavu se pridružuju Mak Murtić (saksofon, flauta) i Lucija Stanojević (violina). Doringo je skovao novi termin kako bi opisao svoju glazbu, a to je “zemljopisni rock” iliti “geographical rock” što bi na kraju moglo završiti kao “geo-rock”. Glazba je definitivno avanturistička i vodi vas na putovanje diljem globusa, što djelomično i opravdava često korišten termin “world music” priljubljen uz doringovo djelovanje. Kao gosti bilo u studiju ili na koncertima pojavljuju se redom renomirani glazbenici: Orjen Riđanović (akustična gitara), Aldo Foško (bas klarinet), Krunoslav Kobeščak (udaraljke), Danijel Maoduš (akustična gitara), Franjo Stojaković (klarinet, saxofon), Fred Lanz (klavijature) te Fran Krsto Šercar (udaraljke).

Diskografija:

Live at Medika (2010) EP

Bebekizza (Live@SC) (2011) SINGLE

Infography (2017) ALBUM

Termini (Live@CKT) (2018) SINGLE

Enofazni Števec (2018) SINGLE

Vrlika (2018) SINGLE

Rimska Salata (2019) SINGLE

Kineska Močvara (2019) SINGLE

Gužva u Svemiru (2020) ALBUM

Tri Probe Tjedno (2020) SINGLE

Linkovi:

YouTube: https://www.youtube.com/channel/UCbHIR8gqZ29SXEcE4mfExUg

Facebook: https://www.facebook.com/music.doringo/

Instagram: https://www.instagram.com/doringo.music/

Bandcamp: https://doringo.bandcamp.com/

iTunes: https://itunes.apple.com/us/artist/doringo/287227166

Deezer: https://www.deezer.com/en/artist/7807818

Spotify: https://open.spotify.com/artist/12GBKzzYJH0T2fGN29FzgY

Amazon: https://music.amazon.com/artists/B001I3G6VK

(Visited 70 times, 1 visits today)

Leave a Reply