Nepolitikin Zabavnik

SUSJEDI

“Rock je mrtav” novi EP zagrebačkog punk benda “Rabat” 

Rabat je vokalno – instrumentalni sastav u četveročlanoj formaciji koji je 2016.-e uspješno ujedinio sport i glazbu. Naime, vokal benda Shujo nakon uspješne teniske karijere (3 puta seniorski prvak bivše države, na ITF listi levitirao između 20. i 30.-tog mjesta, igrao na Wimbledonu i nositelj 33. mjesta na Roland Garrosu) odlučio je teniski reket zamijeniti ponekad naštimanom gitarom te svojim visokodecibelnim vokalom pridonijeti stvaralaštvu na području suvremene glazbene umjetnosti.
U svojoj audioduhovnoj potrazi nailazi na Rabat. Ostatak članova inače nesklonih bilo kakvim sportskim aktivnostima (djelovali u Patarenima, Rizolima, Problem Child, Alkotest, Komesarima, Southern Alias Trio i još kojegdje) u trenu prepoznaju ovu nesvakidašnju sinergiju sporta i glazbe. Plod ove suradnje rezultirao je izlaskom albuma “PAD” objavljenog na etiketi “Slušaj najglasnije/Listen Loudest” (2018.).

Arhitektura Rabatovih pjesama čvrsto stoji na temeljima energičnog i melodičnog oldschool punk-rocka s povremenim izletima i u druge žanrove, ne odstupajući pri tome od rafinirane garažne zvučne slike koja dominira na njihovim live nastupima.
Početkom 2020.-e, Rabat završava svoj novi studijski materijal kojeg predstavlja u EP formatu radnog naziva “Rock je mrtav”, također pod etiketom barda nezavisnog izdavaštva Zdenka Franjića – “Slušaj Najglasnije/Listen Loudest”.
 
 
Kao prethodnicu nadolazećeg izdanja objavljen je single “Rock je mrtav” s istoimenog EP-ja. Ovaj svevremenski evergreen kao i ostatak materijala sniman je u studiju kod Mahe a za mikseve su zaslužni Robert Mahović – Maha i legendarni ex-Psihomodo Pop “windmill guitar killer” Saša Novak (OHHO Mastering) koji je ujedno i potpisnik masteringa.
 
(Visited 59 times, 1 visits today)

Leave a Reply