Nepolitikin Zabavnik

U PROLAZU

AIMING FOR ENRIKE premijerno u Srbiji !

Norveški duo Aiming for Enrike održaće svoj premijerni nastup u Srbiji i to 17. februara 2020. godine u Atom Akademiji u Beogradu sa početkom u 20h, u organizaciji koncertne agencije Rock Svirke. Dan kasnije, 18. februara gostuju i u novosadskom Domu kulture.

Ulaznice:

600 RSD – pretprodaja (od 13. januara do kraja 17. februara)

800 RSD – na dan koncerta 17. februara

Prodajna mesta: Ticketvision, Gigstix, DD Tickets, Felix Shop, Low

Rezervacija ulaznica moguća putem mejla office@rocksvirke.com (ime i prezime, kontakt telefon).

Aiming for Enrike je eksplozivni, genijalni duo virtuoza iz Osla koji uspeva da stvori izuzetno uzbudljiv, ekscentrični univerzum pomoću jednog bubnja, više međusobno povezanih gitarskih pojačala i niza pedala i loop efekata. Muzički svet ispunjen džezom, uz dodatne primese noise-a, post-punka i funka.

Sa sigurnošću se može reći da je duo Aiming for Enrike slavu stekao zahvaljujući frenetičnim, divljim i atraktivnim koncertima kojima su mogli svedočiti fanovi u Sjedinjenim Američkim Državama, Indiji, Japanu, Češkoj, Norveškoj, Engleskoj i Nemačkoj tokom poslednjih godina. Međutim, pojavila pogrešna koncepcija da njihova muzika deluje isključivo na nastupima uživo, tako da su novim albumom „Music for Working Out“ rešili da razbiju tu zabludu.

Nekada je bend Aiming for Enrike eksperimentisao bučnim muzičkim transformacijama i frenetičnim zvučnim , ali sada su fokus usmerili ka klubovima i plesnom podijumu. Rezultat je da sve izgleda mnogo futurističkije, mnogo više funky. Ovoga puta, inspiraciju su pronašli kod muzičara kao što su Talking Heads, Jon Hopkins, ABBA i Mr. Oizo, odnosno u serijama i filmovima poput Stranger Things, Blade Runner i Interstellar.

Tamo gde je prošli album „Las Napalmas“ bio muzički vrtlog iz koga niste mogli da pobegnete, Aiming for Enrike su sada kreirali supersonične tehno-melodije koje i u klubu i u vašim slušalicama funkcionišu slično kao i na pozornici. Kako god, u pitanju je žurka, a duo zvuči kao nešto što niste čuli ranije.

Energija i eksplozivnost oduvek su bili ključni faktori kada je o njihovoj muzici reč i nema sumnje da to još uvek poseduju. Još uvek u potpunosti žive u svom sopstvenom univerzumu, gde se sve vrti između ludačke instrumentalne hemije i iskre između gitariste Simena Følstada Nilsena i bubnjara Tobiasa Ørnesa Andersena: u studiju, na sceni, u autobusu za turneje, na probama, u bekstejdžu. Jednom kada vas njihov zvuk uvuče, nikada nećete poželeti da odete.

Linkovi:

Website: https://www.aimingforenrike.com/

Facebook: https://www.facebook.com/aimingforenrike

Instagram: https://www.instagram.com/aimingforenrike/

Twitter: https://twitter.com/AimingForEnrike

Bandcamp: https://aimingforenrike.bandcamp.com/

Soundcloud: https://soundcloud.com/aiming-for-enrike

Youtube: https://www.youtube.com/channel/UCDc0X3X-o0F9ZPXlse6Z4aA/feed

(Visited 16 times, 1 visits today)

Leave a Reply

%d bloggers like this: