Nepolitikin Zabavnik

U PROLAZU

Bend van svih žanrovskih ograničenja u Novom Sadu – EYOT u Studiju M (21.mart, subota, od 20 h)

Jedan od najoriginalnijih i najuspešnijih bendova savremene muzičke scene, EYOT, nastupiće u Velikoj sali Studija M, u Novom Sadu u subotu 21. marta, od 20 časova.

Ulaznice su u prodaji na svim Gigstix prodajnim mestima po ceni od 800 dinara i 1000 dinara na samom ulazu na dan koncerta.

Koncert organizuje KNOW HOW Production

 
—-
 

Izvan svih žanrovskih ograničenja na našoj muzičkoj sceni stoji jedan bend: EYOT.

Ovaj niški bend postigao je ono najteže u muzici: ima svoj zvuk, prepoznatljiv svuda u svetu. Negde između roka i džeza, klasične i ambijentalne muzike, impresionizma i eksperimenta, oni povezuju različite stilove u jake i kompaktne kompozicije, naglašene emotivnosti.

Njihova karijera već spade u izuzetne. Objavili su ukupno 4 albuma, sve za inostrane izdavačke kuće, i nastupili u više od 20 zemalja širom sveta, što je neverovatno postignuće za bilo koji domaći sastav, a posebno onaj koji svira džez. Sjajno prihvaćeni od publike i muzičke kritike gde god da dođu, stekli su reputaciju jednog od najzanimljivijih evropskih instrumentalnih bendova u poslednjoj deceniji. Njihovi koncerti izuzetan su doživljaji: uvek ispunjeni posebnom energijom koja slušaoca vodi daleko po horizontima naglašene osećajnosti.

Eyot je pobednik takmičenja Umbria Jazz Balkanic Windows 2009. godine, kao i MIDEM OFF Showcasea (Kan, Francuska), 2012. godine. Učestvovali su na brojnim značajnim manifestacijama širom sveta, među kojima su Cully Jazz Festival (Švajcarska), Garana Jazz Festival (Rumunija), Dubai Jazz Festival (Ujedinjeni Arapski Emirati), DOK fest Munchen (Nemačka), Hong Kong International Jazz Festival (Hong Kong), Vicenza Jazz (Italija), Jarasum International Jazz Festival (Južna Koreja), kao i u klubovima u Londonu, Parizu, Cirihu,
Berlinu, Jokohami, Moskvi, Šangaju…

Do sad su objavili sledeće albume: „Horizon“ (Ninety and Nine Records/Constantinus, 2010), „Drifters“ (Neuklang, 2013), „Similarity“ (Ninety and Nine Records, 2014), kao i prošlogodišnji “Innate”, za inostrano (Ninety and Nine Records) i srpsko tržište (Metropolis Jazz). Muziku i aranžmane za „Innate“ potpisuju Dejan Ilijić i Eyot, a snimatelj je bio legendarni Stiv Albini, u čikaškom studiju Electrical Audio. Sadrži sedam kompozicija koje nude savršenu mešavinu starog i novog, Istoka i Zapada, oslanjenu na folklor Balkana, po čemu je Eyot između ostalog postao prepoznatljiv od trenutka stupanja na scenu 2008. godine.

EYOT su:

Dejan Ilijić – klavir
Slađan Milenović – gitara
Marko Stojiljković – bas
Miloš Vojvodić – bubnjevi

https://www.eyotmusic.net/
https://www.facebook.com/eyotband/
https://twitter.com/eyotmusic
https://www.instagram.com/eyotmusic/
https://www.youtube.com/user/EyotTV

 
 
 
 
(Visited 7 times, 1 visits today)

Leave a Reply