Nepolitikin Zabavnik

U PROLAZU

BUKA U MODI- UKRATKO DARK FEST- PRVA FAZA (YVITH, MRT, MIND TEARDOWN, DREDDUP, TENTACLE WIZARD)

piše : Mihajlo Janković

Da me neko pita kakav je zvuk trenutno u modi i šta se to po gradu sluša, bez razmišljanja bih rekao ”Buka!”.
Ali kakva buka- elektronska ili gitarska?- pitaju ljudi, jer im prethodni odgovor nije dovoljno precizan. A ja odgovaram- zašto ne oba, pa još kombinovano? Upravo ovakvu mešavinu smo imali prilike da gledamo i slušamo 14. decembra u Crnoj Kući na ponovo oživljenom Dark Festu.


Početak festa simbolično je otvoren projekcijom filma ”In case you didn’t feel like showing up” koji je, u suštini, audio-vizuelni projekat benda ”Ministry” i, kao takav, savršen uvod za ono što te večeri sledi.
Kako se ovo ne bi pretvorilo u suvoparan i predugačak izveštaj, preneću samo moje lične utiske o svakom ponaosob, po redu nastupanja:


Yvith– juniori scene, njihova verzija buke definitivno nije svačiji par rukava. Što se tiče mene i publike koja prati taj podžanr, imaju šta da kažu. Oprez- nije za osetljive.


MRT- zajednički projekat Inkvizitora (dreDDup) i Dimitrija (Tentacle Wizard) je dobro podmazana mašina sa unikatnim konceptom i odmereno minimalnim a efektnim scenskim nastupom.


Mind Teardown– da li je u pitanju moj sentiment te večeri (čitaj: mamurluk od prethodnog dana) ili čovek zna da privuče pažnju, tek- ovaj one-man projekat me je naterao da odmah kupim njihovu kasetu, a ni ostatak publike se nije žalio, obzirom da se dotad uzdržana publika pokrenula da igra.


dreDDup– apsolutne zvezde večeri. Kada uspeš da nateraš flegmatičnu masu da skače, šuta se i krlja sve oko sebe i to samo svojom svirkom, bez preteranih scenskih dodataka, znaš da tvoj rad nešto vredi.


-Tentacle Wizard- pratim ih od prve svirke -koja je, inače, bila upravo na istoj bini u CK. Svaki nastup im je drugačiji, uvek dodaju neki novi element, a ni ovo veče nisu razočarali. Moj naklon ovim finim ljudima.

Što se samog događaja tiče- Dark Fest ima moju apsolutnu podršku, a vi, poštovana publiko, mogli biste da se priključite za pomoć kako bi i ubuduće mogli da imamo nešto drugačije na sceni. Prigrlite mračnu stranu i očvrsnite uši za buku!

pogledajte i galeriju slika sa prvog Dark Festa (kliknite na fotografiju da biste je uvećali) :

YVITH

MRT

MIND TEARDOWN

dreDDup

 

TENTACLE WIZARD

fotografije : takođe Mihajlo Janković

(Visited 65 times, 1 visits today)

Leave a Reply

%d